POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
AIK

AIK gick åtta miljoner minus: Vi har koll på läget

Foto: Lars Pehrson / SvD / SCANPIX

AIK gick back åtta miljoner kronor 2013. Klubbens VD Thomas Edselius pekar ut polisnotorna, arenaflytten och en ny klubbshop som huvudorsaker.
- Det är alltid alarmerande om man går back åtta miljoner men det känns överlag som att vi har koll på läget, säger han till fotbollskanalen.se.

AIK har presenterat sitt resultat för 2013 och det blev röda siffror. Totalt gick man back 7,9 miljoner kronor under året. VD:n Thomas Edselius förklarar att han inte är nöjd.
- Vi hade hoppats göra ett postivt reslutat och det gör vi inte, säger han.

Varför inte?
- Dels är det trist med dessa jävla poliskostnader som ju drabbar även det här året. Sen är det också första året på en ny arena och vi har dessutom flyttat till ett nytt kansli. Då tillkommer en hel del kostnader som man kan kalla allt från onödiga till omställningskostnader. Det blir mycket sådant där vi kommer att vara klokare till nästa år och åren framöver.

- Sen är det såklart andra saker som kostnader i samband med att Ivan Turina gick bort. Det är ju olika saker som vi så klart inte tänker att ska hända nästa år också.

6,7 miljoner ligger på minuskontot för att ni reserverat dem för polisnotorna för 2012 och 2013, ser ni någon chans att slippa belala dem?
- Vi tror att vi kommer att behöva betala dem, men i och med att det inte uppstår några nya är det ju lugnt framöver. Det är ju samtidigt en rättslig process, vi har ju inte fått själva fakturorna ännu, säger Edeslius.

Poliskostnaderna uppgår totalt till 6,7 miljoner konor där 2013 var aning billigare än 2012 när AIK hade matcher i Europa League. Summan är dock inte definitiv. Polisen har bara, i samband med att man ges tillstånd för en match, uppgett en maximal kostnad. Alltså hur dyrt det i värsta fall kan bli. Polisens bedömning är cirka 9,5 miljoner kronor men AIK har tittat på liknande evenemang och uppskattat att fakturan lär landa på cirka 70 procent, det vill säga 6,7 miljoner.

En annan stor kostnad var klubbens nya affär som beräknats ha kostat cirka 3,2 miljoner om man räknar allt från personalkostnader till att man reade ut varulagret och alla andra engångskostnader i samband med flytten.

AIK minskade däremot sina personalkostnader totalt med nästan tio miljoner kronor från 2012 till 2013, något som Edselius förklarar med att man hade några sign on-kostnader 2012, när man värvade exempelvis Daniel Majstorvic och Henok Goitom som gjorde att summan varierade.

Överlag är dock Edselius inte helt nedslagen över resultatet.
- Det är klart jag är besviken på ett resultat som är minus, men jag tror ändå att när vi väl kommit in på den nya arenan ordentligt så kommer det att ordna sig.

Det låter inte som att du tycker ett minus på åtta miljoner är så alarmerande?
- Alltså, det är alltid alarmerande om man går back åtta miljoner men det känns överlag som att vi har koll på läget.

Publicerad 2014-02-18 kl 18:26
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto