Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/AIK

AIK nobbar Väyrynen: "Spelar inte med oss i vår"

Foto: Scanpix

AIK nobbar Mika Väyrynen.

Efter noggrant övervägande har klubben bestämt sig för att inte erbjuda honom något kontrakt.

- Han spelar inte med oss under våren, säger sportchef Björn Wesström till fotbollskanalen.se.

Den 32-årige finske landslagsspelaren har 59 landskamper på meritlistan och har bland annat tillhört HJK Helsingfors och Heerenveen under sin karriär. Men de senaste säsongerna har han haft skadeproblem, och därför var han kontraktslös när han anslöt till AIK:s träningstrupp tidigare den här veckan.

Nu har Stockholmslaget utvärderat honom och även sett honom i en U21-match på tisdagen, men till sist kommit fram till att inte satsa på honom under 2014.

- Vi kommer inte att ge honom något avtalsförslag, säger sportchefen Björn Wesström till fotbollskanalen.se.

Vad beror det på?

- Det är som alltid en komplex situation när man värderar för och emot, och först och främst bygger det ju på den trupp vi har. Vi tycker att de centrala mittfältarna vi har är väldigt bra och vi tror väldigt mycket på dem. I grund och botten handlar det om det.

Väyrynen har varit skadedrabbad tidigare, hur upplevde ni hans status nu?

- Han spelade 90 minuter i tisdags i en match där vi vann med 3-1, och det gör du ju inte om din fysik inte klarar av det. Det är klart att han varit borta en hel del från fotbollen det senaste året, men hans fysiska status var ändå relativt god.

Kommer ni att leta vidare efter andra mittfältare nu?

- Nej, det här var mer en möjlighet som dök upp utifrån den situation som Mika befann sig i. Vi ville utvärdera den så grundligt det bara gick innan vi sade nej. Många spelare säger vi nej till på ett mycket tidigare stadium, men i det här fallet valde vi att titta lite extra. Men det blev nej i slutändan i alla fall.

Publicerad 2014-03-14 kl 17:14
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons