POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
AIK

AIK och Djurgården får avslag om polisnota

AIK och Djurgården slipper inte undan polisnotorna. Klubbarna får avslag på sin överklagan i Kammarrätten.

AIK och Djurgården har tidigare protesterat mot de höga polisnotorna. Nu har de även fått avslag från kammarrätten.

Kammarrätten gick på samma linje som förvaltningsrätten, vilket betyder att det inte finns någon laglig möjlighet att undanta idrottsaktiebolag från att betala ersättning till polisen i samband med matcher.

Polisen har tidigare sänkt ersättningskyldigheten med 75 procent, en rabatt som försvann i somras. Kammarrätten meddelar att man heller inte finner skäl att ta tillbaka rabatten.

– Det är klart att man är besviken. Det här påverkar ju Stockholmsklubbarna, som drivs i bolagsform, rejält, säger AIK Hockeys vd Peter Birath till TT.

Han säger att man förmodligen kommer att överklaga kammarrättens beslut.

– Jag har haft en kort dialog med våra juridiska ombud och de säger att vi bör överklaga.

Onsdagens beslut gäller totalt tio domar, tolv matcher, mot de två ishockeyklubbarna. Men antal ärenden hos förvaltningsrätten, den första instansen, är många fler.

– Vi överklagar löpande de notor vi får från polisen, och vi får en ny nota varje gång som vi spelar hemma, säger Birath.

Även AIK Fotboll överklagar löpande sina polisnotor. Ännu har man inte fått något beslut. AIK-bolagen har ännu inte betalat några polisnotor, eftersom de överklagats. Däremot lägger man undan pengar för den dag då man kanske måste betala alla räkningar från polisen.

– Om jag ska ha kostnader nästa år på 7-8 miljoner kronor kommer det att påverka allt från ungdom-, dam- till herrfotbollen, säger AIK Fotbolls vd Thomas Edselius.

Djurgårdens och AIK:s fotbollslag har flera liknande ärenden som ligger hos förvaltningsrätten.

– Även om våra fall skiljer sig lite från ishockeyns var det här ingen bra fingervisning, och ett återinförande av rabatten verkar ju inte heller troligt, säger Djurgårdens evenemangsansvarige Mats Jonsson till TT.

Om rättsläget gäller även fotbollen väntar troligen radikala förändringar av föreningens verksamhet.

– Vi har inte 3-6 miljoner kronor att lägga på det här, det gör att vår verksamhet kommer att bli lidande, säger Jonsson.

– Vi måste kanske se över vår omfattande ungdomsverksamhet och vi kanske inte kan ta samma sociala ansvar i förorterna som tidigare.

Jonsson utesluter inte heller att verksamheten i framtiden drivs i en annan bolagsform, för att undgå polisnotorna.

 

Publicerad 2012-11-28 kl 12:05
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå