POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN/AIK

AIK stoppar Ofori från landslaget: "Ytterst oproffsigt av deras förbund"

Foto: Scanpix

Ghanas U23-landslag ville kalla in Ebenezer Ofori till sin nästa samling – men AIK sade nej.
- Det var utanför Fifas officiella datum, och deras förbund hanterade frågan ytterst oprofessionellt, säger Björn Wesström.

Nu på söndag ställs Ghana mot Moçambique i den sista kvalomgången inför sommarens panafrikanska spel, vilket är ett slags motsvarighet till OS och ett mästerskap som går av stapeln vart fjärde år. För fotbollens del avgörs mästerskapet på U23-nivå och det var till det landslaget som Ghana ville kalla in Ofori. Men AIK släpper inte sin mittfältare, som i så fall hade fått lämnar Sverige på onsdag, bara en dag före den viktiga bortamatchen mot Malmö FF i allsvenskan.

- Fast det hade inte bara med MFF att göra. Just nu föreligger inga internationella speldatum och Ghanas förbund hörde av sig ett dygn före avresan, så det var ytterst oprofessionellt hanterat. Så länge det inte är ett Fifa-datum tillhör spelaren dessutom oss. Det är vi som betalar hans lön och då ska han spela för oss, säger AIK:s sportchef Björn Wesström till fotbollskanalen.se.

Som spelare kan det ju vara så att man blir besviken och vill representera landslaget, hur hanterar ni en sådan situation?
- Så kan det vara, men i det här fallet handlade det inte om A-landslaget och datumet var inte sanktionerat. Då är det inte en fråga för mig.

Har du förklarat det resonemanget för Ofori?
- Ja, och det var enkelt. Jag sade samma sak som jag sagt till dig nu.

Hur tog han det?
- Som du säger är det klart att det kan finnas känslomässiga aspekter, men nu handlar det om att vara professionell och det är han, så det är inga problem.

Publicerad 2015-04-07 kl 14:20
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå