POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/AIK

AIK-talangen längtar efter 2013: "Det där jäkla guldet"

AIK sitter på ett nyförvärv till kommande säsong i stortalangen Alexander Milosevic - och han sticker snabbt ut hakan:
- Jag säger väl bara vad alla vi tänker; nu ska vi ta det där jäkla guldet. Det är bara det som gäller, skrattar han.

Efter ett svart år och numera uttagen till landslagets januariturné i Thailand så drillar sig Alexander Milosevic nu sig själv hårt med en personlig tränare.

Ute på Bosön i Stockholm väntar tätt med inrutade hårda friidrottsbaserade träningspass. Explosionsövningar som ska sätta fart på karriären igen efter ett missat år på grund av skador.

Och som AIK:s 20-årige supertalang bubblar går det inte att ta miste på den frustration som hängt över honom så länge under det här året och nu i motsvarande grad lättnad.
Men nerver inför högt trissade förväntningar ser han helt ut att sakna:

- Jag vet att folk har förväntningar men jag har slutat att bry mig om vad folk tror och säger. Jag bryr mig inte ett dugg, säger han till FotbollDirekt.se.

- Nej, jag kan inte vara nervös. Sådant har jag slutat med. Alltså jag är övertygad om att jag bara gör allt det grundläggande i min träning så bra jag någonsin kan så vet jag att allt löser sig självt sedan.

Många vill nu se dig som ett nyförvärv till nästa säsong?
- Jag kan ju inte gå omkring och tänka så om mig själv men jag kan samtidigt förstå om folk tänker så. Jag missade ju hela förra säsongen och vet ju hur mycket jag vill och kommer att bidra med den här säsongen, säger han och sätter ord på sitt sug:

- Jag känner mig starkare än någonsin så jag känner ett otroligt sug efter att få spela matcher igen. Jag kör riktigt hårt nu och lite extra eftersom jag verkligen vill komma i tidig form med tanke på chansen som förbundskapten Erik Hamrén har gett mig. Om jag känner av skadan? Nej, absolut inte.

Har du gått och blivit mer tacksam över vad du har på grund av skadorna och vad du karriärsmässigt är på väg att bygga upp?
- Ja, det har jag. Motgångar får en att se saker på andra vis, säger han och berättar om hur han studsar upp när väckarkockan ringer tidigt.

- Jag har inga negativa tankar längre inför träning. När jag vaknar numera på morgonen så är första tanken, ah, i dag är det träning.

Och omstarten för Milosevic har fått honom att tänka nytt med sin personliga träning. Utanför ordinarie a-lagsvardag har han nu anlitat en personlig träning som ska ge honom en kickstart efter uppemot tio förlorade månader.

- Ja, jag är ofta på Bosön nu och jobbar med explosivitetsträning. Och när jag var på semester i Thailand tidigare så hade jag med mig ett träningsprogram som gjorde att jag tränade i stort sett varje dag där nere.

- Ja, jag kan säga att jag redan tränar hårdare än någonsin. Det känns otroligt bra.

Stora förväntningar både på dig själv och laget nu inför kommande säsong?
- Ja, det är klart. Det har varit tufft att missa som exempelvis Europa League den här säsongen. Men jag är helt säker på att AIK kommer att spela ännu större matcher än det vi varit med om i år. Och SM-guldet...jag säger väl nu bara vad alla vi tänker; nu ska vi ta det där jäkla guldet. Det är bara det som gäller, skrattar han.

Publicerad 2012-12-29 kl 17:10
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå