Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN/AIK

Alm hyllar nyförvärvet: ”Hans fot är fruktad i allsvenskan”

Foto: SCANPIX

STOCKHOLM. AIK krossade Landskrona i svenska cupen. Nyförvärvet Johan Blomberg gjorde två assist och låg bakom flera farligheter genom sina fasta situationer.
- Han har en fot som är fruktad i allsvenskan, säger AIK-tränaren Andreas Alm.

Det började dock inte bra för AIK:s Johan Blomberg, nyförvärvet från Halmstad, i den första av tre gruppspelsmatcher i svenska cupen. Efter drygt tio minuter fick AIK en straff som Landskronas målvakt Jonas Sandqvist räddade. Straffskytt? Blomberg.

Men han hämtade sig och slog bland annat hörnan till Nils-Eric Johanssons 1-0. Blomberg assisterade även till Henok Goitoms 3-0 och var ständigt ett hot när AIK fick en fast situation (Blomberg tog alla). 

27-åringen blev utsedd till AIK:s bäste spelare och efter matchen hyllades han av sin tränare Andreas Alm.
- Vi är bra på fasta. Johan slår in från höger och vänster, vi attackerar bra och skapar ett tryck på de fasta situationerna. Det är inte alltid som vi har gjort det, så det väldigt bra för vår del, säger Alm.

Och Alm menar att Blombergs fot är viktigt för AIK:s hörnor och frispark.
- Det är en av anledningarna till att Johan rekryterades, att han har en fot som är fruktad i allsvenskan. Av oss tidigare och nu av våra motståndare. Så det är bra, säger tränaren.

- Men Nebojsa (Novakovic, assisterande tränare) jobbar med en större grupp än så. När inte Johan kan slå så vet jag att det finns de bakom som kan slå på lika sätt. Jag tror också att ju bättre den som ofta slår, slår, desto mer inspirerande och lärorikt är det för de andra. Vi har en stor tro när bollen kommer in. Jag tror även publiken känner det.

Publicerad 2015-02-21 kl 17:20

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER