Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/AIK

Borges: "Jag vill komma längre"

Foto: Scanpix

Arjen Robben och Celso Borges.

Celso Borges, 26, är hett villebråd efter sitt lyckade VM.

Till Aftonbladet säger han att han "vill komma längre i utvecklingen" - och AIK är öppet för en försäljning.

– Klart att vi är det, säger sportchefen Björn Wesström till Fotbollskanalen.

Till slut är resan över. Celso Borges har sprungit och sprungit men till slut blev det Holland som fick semifinalplatsen, inte Costa Rica. Efter matchen gjorde AIK-mittfältaren en intervju med Aftonbladet, där han öppnade upp om sin framtid.

– Jag vill komma längre i min utveckling, och se vart det tar mig. Det här kan vara ett ögonblick då det är rätt för oss att hitta en lösning som gör att alla blir nöjda. Oavsett vad som händer kommer jag alltid att vara tacksam mot AIK, allt de har gjort för mig och allt stöd jag fått därifrån, säger han till tidningen.

Fotbollskanalen har pratat med Björn Wesström, klubbens sportchef.

– Jag förstår hur han tänker och menar. Det är fyra år till läget efter ett lyckat VM kommer igen. Ur det perspektivet är det ett naturligt uttalande, säger han.

– Vi vill ha spelare med hög ambition. Celso har visat under sin tid i AIK att han har hög ambition, sen om någon annan går igång på det får de betala för det. Det styr varken han eller vi över, det är köparen som bestämmer om de är intresserade.

Håller du med om att det är "rätt tillfälle"?

– Vi får se om det ges möjlighet att göra en affär. Rent logiskt står han just nu på toppen av vad han har presterat hittills.

Är AIK öppet för en försäljning av Borges i sommar?

– Det beror alldeles på hur en affär ser. Klart att vi är det. Det är en naturlig del av verksamheten. Om vi har spelare som blir intressanta för bättre rankade klubbar än vad vi själva är så har vi respekt för det. Vi respekterar även att spelare siktar högre än allsvenskan. Men självklartser vi jättegärna honom längre hos oss - utifrån att han är en fantastisk fotbollspelare.

Björn Wesström säger att det ännu inte har kommit något bud men att döma av intervjun Fotbollskanalen gjorde med sportchefen förra veckan råder det inte brist på intresse.

Publicerad 2014-07-06 kl 12:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons