Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/AIK

Borges stannar över nästa sommar - kan ge AIK miljoner

Foto: Scanpix

Celso Borges har siktet inställt på att bli kvar i AIK.

Celso Borges ser ut att stanna i AIK över nästa sommar.
Det kan ge klubben flera miljoner.
- Jag vill inte tappa min landslagsplats om vi går till VM, därför är AIK bäst för mig, säger han.

AIK jagar guld och en av lagets viktigaste spelare är Celso Borges, 25, som har gjort fyra mål och två assist i allsvenskan. Men det är inte bara i AIK som han imponerar - den centrala mittfältaren gör även succé i landslaget.

I förra veckans match mot Dominikanska Republiken gjorde Borges två mål för Costa Rica som är på väg att nå VM i Brasilien. Nu kan fotbollskanalen.se avslöja att han vill vara kvar i AIK över VM, vilket betyder att han ökar i värde om Costa Rica gör succé i mästerskapet.

- Jag trivs väldigt bra här och AIK är en bra plats för mig eftersom jag vill behålla min landslagsplats om vi går till VM. Det är så jag tänker, säger Borges till fotbollskanalen.se.

- Det skulle vara en dröm för mig att få spela VM. Vi ligger tvåa i gruppen och de tre bästa går vidare, fyran får kvala mot Nya Zeeland. I september möter vi USA och Jamaica, vinner vi båda matcherna så är det nog klart.

Celso Borges berättar att han precis gjort klart med ett samarbete med agenten Patrick Mörk. När fotbollskanalen.se ringer Mörk säger han också att mittfältaren vill stanna i AIK över VM.

- Ja, man vet ju aldrig om det dyker upp något väldigt bra som är värt att lyssna på, men huvudspåret är att spela kvar AIK för att behålla landslagsplatsen. Att gå till VM och visa upp sig där, säger Mörk.

- Det ska till något väldigt bra om han ska flytta. Många spelare vill egentligen iväg så fort som möjligt, men även om det kommer en stor klubb så kan han mycket väl tacka nej på grund av risken att inte få spela ordinarie i VM.

Celso Borges pappa Alexandre Guimaraes, som passade fram till segermålet när Costa Rica sänkte Sverige i VM 1990, är från Brasilien och därför hade det varit speciellt för AIK-mittfältaren att spela VM där.

- Ja, det hade varit fantastiskt. Det hade varit riktigt kul för familjen.

Publicerad 2013-08-20 kl 09:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons