Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/AIK

Dickson Etuhu: "Kommer springa tills de bär ut mig från planen"

Foto: Scanpix

STOCKHOLM. Han säger själv att han är fem matcher ifrån att känna sig hundraprocentig. Men det oroar inte AIK:s nyförvärv Dickson Etuhu inför dagens derby mot Hammarby.
- I ett derby så tänker du inte. Då bara springer jag tills de får bära mig ut från planen, säger Etuhu till fotbollskanalen.se.

Den förre Premier League- och VM-spelaren Dickson Etuhu kommer i dag spela sitt första Stockholmsderby någonsin. Och det pirrar i magen på 32-åringen inför vad som väntar.

- Jag är spänd. Jag har några trevliga fjärilar i magen. Jag är väldigt förväntansfull och det här är något som jag har sett fram emot sen jag kom hit, säger Etuhu till fotbollskanalen.se.

Vad har du lärt dig om derbyna här av dina nya lagkamrater?
- Att det är något speciellt, att det är något som jag troligtvis aldrig upplevt tidigare. De berättar om fansen, hur mycket det här betyder för dem och för spelarna. Det här är en match som vi måste vinna. Det är ett derby. Det säger man alltid, men det här är speciellt. Det är ett speciellt derby. För det finns så mycket passion och det känns jättespännande.

Du har spelat många stora matcher i din karriär, men är det ändå svårt att veta vad du ska förvänta dig?
- Ja, precis. Det är det verkligen. Det är det läskiga och det roliga med det här. Jag har spelat så många matcher, men det här är något som är annorlunda jämfört med vad jag är van vid. Vi får se, det kommer att bli en bra dag.

Den centrala mittfältaren trivs väldigt bra i AIK.
- Jag älskar att vara här. Det har varit bättre än jag trodde. Jag trodde inte att det skulle vara så professionellt. Spelarna är så bra och ledarna försöker göra det bästa för oss, så det är en liten överraskning för mig. Det är bättre än jag trodde och jag är väldigt, väldigt lycklig här.

Det känns som att du passar in väldigt bra i AIK och klubbens stil.
- Jag har hört det från lite folk, från några journalister. Men jag vet inte riktigt vad det innebär. Vi får se och vänta på att säsongen drar igång. När den dragit igång kan vi snacka om det, men det går bra för mig i alla fall.

Och du kommer du spela fysiskt på lördag (läs i dag)?
- Skulle du spela fysiskt på lördag?

Ja.
- Där har du svaret (skratt).

Hur svårt är det att hålla rätt nivå, så att du inte blir för tuff?
- Jag måste balansera det. Domarna har gett mig några gula kort hittills och jag vet att de gör sitt bästa, men de måste se mig och förstå att jag är en stor kille. Allt jag gör ser mycket värre ut än om Johan (Blomberg) hade gjort det.

- Så de håller på att lära sig om mig, och jag håller på att lära mig om ligan. Vi kommer att nå dit så småningom. Men på lördag är det derby och jag är säker på att domaren förstår det. Det kommer att finnas mycket passion och allt är inte ett gult kort då. Förhoppningsvis blir det så och då blir det en bra match.

Etuhu resonerar vidare:
- Självklart är det svårt för mig att förstå var nivån ligger i Sverige. Det här är något nytt för mig. Jag lär mig snabbt och jag får höra mer och mer av tränarna. De säger att jag måste lära mig att det fungerar lite annorlunda och jag håller på att lära mig. Men det är ju inte så att jag har gjort något galet än så länge.

Hur är din form?
- Det fysiska är på gång. Jag är inte där jag vill vara än. Jag tror att jag är fem matcher ifrån att känna mig fri. Jag säger fri för att fri betyder att du bara spelar och inte tänker på något. Nu tänker jag på när jag ska spara på krafterna, att jag ska göra så där, göra det där och så vidare. Det är då jag vet att jag inte är i full form än. Men jag kommer dit.

Hur är det att gå in i ett derby med den känslan?
- I ett derby så tänker du inte. Då bara springer jag tills de får bära mig ut från planen (skratt).

Publicerad 2015-03-07 kl 08:12
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons