Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/AIK

Förbundet: "Samlar alla krafter"

Foto: Scanpix

SvFF kommer med besked under dagen

Fotbollssverige är i chock efter morgonens dödsbesked kring Ivan Turina. På förbundet samlar man nu krafterna för att komma fram till en handlingsplan.

- Vi räknar med att ta någon form av beslut under dagen, säger Svensk Elitfotbolls generalsekreterare Mats Engqvist till fotbollskanalens.se.

På måndag ska enligt schemat spelas match mellan AIK och IFK Göteborg i Allsvenskan. Högst sekundärt med tanke på Ivan Turinas bortgång natten till idag, och från SvFF:s sida vet man inte vad som händer med matchen.

- Förbundet kan inte själva ställa in matchen utan det måste komma en framställan från AIK, säger tävlingskommitténs ordförande Gerhard Sager till fotbollskanalen.se.

Har ni ställts inför en sådan här situation tidigare?

- Vi hade ett fall under fjolåret där det var en spelare i Piteå och division 2 (Viktor Brännström) som avled under matchen. Den avbröts ju givetvis men sedan kan jag inte komma ihåg hur vi gjorde sen efteråt.

Och från Svensk Elitfotbolls sida håller man i detta nu på att samla trupperna för att enas kring en akut handlingsplan efter det inträffade.

- Det är klart att vi är rätt så tagna och telefonerna går varma, säger SEF:s generalsekreterare Mats Enquist.

- Just nu samlar vi ihop alla krafter vi kan från förbund, AIK och övriga föreningar och vi hoppas kunna återkomma med besked under dagen.

Kan det bli aktuellt med en tyst minut i kvällens match mellan Hammarby och Assyriska?

- Det är givetvis en sådan sak som diskuteras. Men gör man det så gör vi ju det över en hel omgång, säger Enquist.

Publicerad 2013-05-02 kl 11:30
Annons
Annons
Annons