POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/AIK

Friends Arena jobbar hårt med gräset – ”Hade inte gått att spela match just nu”

Foto: Scanpix

Friends Arena.

Måndagens match slet hårt på planen på Friends Arena. Nu kan det bli aktuellt att byta ut hela gräset till mötet med Astana i Europa Leauge.
- Jag tror inte det hade gått att spela match på den just nu, säger Friends Arenas VD Thomas Perslund till fotbollskanalen.se.

Matchen mellan AIK och Falkenberg skulle ha spelats i söndags. Men det stora regnovädret i Stockholmsområdet satte stopp för matchen på Friends Arena, vars tak hade varit öppet. Planen blev till en följd av det vattenfylld och det var osäkert när matchen skulle kunna spelas.

På måndagskvällen spelades den dock och AIK vann med 3-0. Planen är efter matchen dålig och man arbetar nu med att få den spelduglig igen.
- Det är väldigt slitet, så vi håller på att titta på om den kommer återhämta sig eller inte, säger Friends Arenas VD Thomas Perslund till fotbollskanalen.se.

Kan det bli aktuellt att byta gräset?
- Det kan jag inte svara på just nu.

Är det viktigt för er att det inte är någon ny match förrän den 7 augusti (Europa League-kval mot Astana)?
- Jag tror inte det hade gått att spela match på den just nu. Så på det sättet är det ju bra för oss, säger Thomas Perslund till fotbollskanalen.se.

AIK:s ordförande Johan Segui var efter söndagens besked att matchen skulle ställas in kritisk mot hur Friends Arena hanterat situationen.
- Man blir ju konfunderad när Nationalarenan som är en inomhusarena har en vattensjuk plan. Då blir man ju förvånad, det finns faktiskt ett tak att stänga, sa Segui till Fotbollskanalen då.

Publicerad 2014-07-29 kl 20:15
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå