Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Foto: Scanpix

Han leder AIK:s flyttplaner: "Helt ideellt"

STOCKHOLM. Arbetet med AIK:s nya träningsanläggning fortsätter. Nu kan fotbollskanalen.se avslöja att Stefan Cederlöf tagit över efter Jens T Andersson som ansvarig för den svartgula klubbens projekt.
- Ja, och han gör det helt ideellt, bekräftar AIK Fotbolls vd Thomas Edselius för fotbollskanalen.se.

Under en längre tid har AIK arbetat med planer om en ny träningsanläggning. Klubben vill lämna Karlberg och flytta in på en anläggning av nordisk toppklass. För lite mer än ett år sedan anställde AIK sin förre sportchef Jens T Andersson, på konsultbasis, som ansvarig för arbetet kring den nya träningsanläggning.

I november förra året lämnade dock Andersson sitt uppdrag och blev sportchef i danska Århus GF. Nu kan fotbollskanalen.se avslöja vem som för hans arbete i AIK vidare. Det är Stefan Cederlöf som, sedan i november, jobbar med frågan.

Cederlöf är kunnig inom fastighetsfrågor och jobbar i dag för investmentbolaget Servisen.

ANNONS
- Han har tagit över rollen och han gör det helt ideellt, bekräftar AIK Fotbolls vd Thomas Edselius för fotbollskanalen.se.

Varför gör han det ideellt?
- För att han är en AIK:are. Det var okej med honom. Han driver det och det är ett viktigt projekt. Han är en AIK:are som är fotbollskunnig och vi känner till honom inom AIK-kretsar. Han är duktig på fastighetsfrågor, projekt och sådana saker, förklarar Edselius.

I över ett år har AIK haft klart med en plats för träningsanläggningen.
- Vi har en plats. Det finns en plats, som inte är Karlberg då så klart, men som ligger lite längre norrut i Solna kommun. Vi håller på att planera nu, vi detaljplanerar. Det handlar om var byggnader ska stå, var planerna ska ligga. Det är på den nivån, berättar Thomas Edselius.

AIK:s ambition har länge varit att den nya anläggningen ska kunna stå klar någon gång under 2016, men det ser i nuläget ut att bli tajt.

ANNONS
- Jag tror mer på 2017 i sådana fall, säger vd:n.

Att blickarna nu riktas mer mot 2017 än 2016 har att göra med att AIK vill vara väldigt noggranna i en viktig fråga.
- Det är nog så man kan sammanfatta det. Jag är fortfarande osäker på hur lång tid det tar att få ett tillstånd och hur lång tid det tar att sätta en detaljplan, så när jag säger 2017 så har jag inte exakt koll på tidsplanen.

Den svartgula klubben kommer i alla fall inte stressa med projektet.
- Det här är en jättemöjlighet. Det är typ det viktigaste projektet vi har på gång under de kommande åren. Det är ju hemvisten liksom, det är där spelarna ska äta och sova. Kanske inte sova, men vara, dagligen. Det är på ett sätt viktigare än den hemmaplan som man spelar matcherna på. Vi vill att det ska bli riktigt bra. Sen ska man påpeka också att det fungerar bra på Karlberg som det är nu, så det är inget som vi måste bort ifrån fortast möjligt.

ANNONS

AIK har rest runt och besökt andra klubbars träningsanläggningar i arbetet kring frågan och man vet vad man vill ha på den nya platsen.
- Dels nya fräscha faciliteter, men man ska ställa sig frågan vad det är som gör att de här killarna blir bättre fotbollsspelare. Det är kanske inte snyggare toaletter eller modernare kök, utan mer bättre träningsmöjligheter. Att ha tillgång till fler fotbollsplaner. På Karlberg har vi gräs, men sen behöver vi åka hit (Skytteholm) på vintrarna för att spela på konstgräs. Att till exempel ha olika underlag samlat är det som gör att man blir bättre. Det tror jag är jätteviktigt, säger Thomas Edselius.

Ett nytt klubbhus, gym och rehabiliteringsmöjligheter är i alla fall att räkna med. Om AIK:s kansli också kommer att flyttas över till den nya anläggningen är oklart. Exakt vad som ska finnas där är inte klubbat.

ANNONS
- Vi får se lite vad vi har råd med, säger Edselius.

Ska ungdomslag också hålla till där?
- Det är inte riktigt bestämt. I första hand gäller det a-laget. men sen kan jag mycket väl se att vårt u19-lag kan husera där också, avslutar AIK:s vd.

Publicerad 2015-02-24 kl 17:48

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto