Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN/AIK

Maripuu lämnar AIK - klar för IK Sirius

Foto: Scanpix

Nicklas Maripuu lämnar AIK och är klar för IK Sirius.
– Det är dubbla känslor. Samtidigt känner jag att det är rätt läge att komma till en klubb som Sirius som har ambitioner och satsar högt, säger mittfältaren i ett pressmeddelande.

Mittfältaren Nickla Maripuu lämnar AIK för Superettanlaget IK Sirius. 22-åringen var förra säsongen var skadad och spelade inte en enda match i Allsvenskan.

– Det är dubbla känslor. AIK är min moderklubb och jag har gått hela vägen från knatteskolan till A-laget, så på ett sätt är det självklart tråkigt. Samtidigt känner jag att det är rätt läge att komma till en klubb som Sirius som har ambitioner och satsar högt, säger Nicklas Maripuu i ett pressmeddelande på AIK:s hemsida.

Mittfältaren som var en stor talang även i innebandy kombinerade länge de olika sporterna. På meritlistan så har fotbollstalangen faktiskt ett SM-guld med AIK i innebandy. Men Maripuu valde ändå att satsa på fotbollen och gjorde sin debut i Superettan 2009. Då var han utlånad till AIK:s samarbetsklubb Väsby United och har senare varit utlånad även till Umeå FC och GIF Sundsvall. Totalt har det blivit 16 tävlingsmatcher för Nicklas Maripuu i AIK.

– Nicklas har spelat i AIK sedan knatteskolan och har alltid varit ett föredöme för hur en egenproducerad spelare bör representera och uppträda. Jag önskar honom all lycka och framgång och känner stolthet i att AIK har varit delaktiga i utbildningen av Nicklas som fotbollsspelare, säger AIK Fotbolls sportchef Björn Wesström i samma pressmeddelande.

Publicerad 2015-02-13 kl 15:08

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER