Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/AIK

Milosevic bröt ben i foten - borta två månader: "Han är ledsen och deppad"

Foto: SCANPIX

Alexander Milosevic har brutit ett ben i mellanfoten. Samma skada som vållade honom stora problem under tiden i AIK.

- Han blir borta i två månader och är förstås jätteledsen, säger agenten Nenad Lukic till fotbollskanalen.se.

Under tiden den svenske U21-landslagsmannen tillhörde AIK hade han i perioder bekymmer med ett mellanfotsben i ena foten. Värst var situationen kring säsongen 2012, då försvararen var het i allsvenskan och på väg mot sitt stora genombrott. Men en fraktur i foten bromsade utvecklingen, han tvingades vila tre månader, och när skadan var läkt drabbades Milosevic av ett bakslag.

Nu har något liknande hänt i Besiktas. I samband med att den turkiska storklubben mötte Caykur Rize i cupen på torsdagskvällen var olyckan framme. Enligt vad journalisten Onur Dincer vid tidningen Millyet berättar för fotbollskanalen.se ska underlaget på arenan ha varit så pass dåligt att det nästan kunde betraktas som ospelbart. Men matchen genomfördes, med resultatet att Milosevic snabbt tvingades kliva av.

- Det är samma skada som tidigare, tyvärr. Enligt läkarna blir han borta i mellan sex och åtta veckor, säger agenten Nenad Lukic när fotbollskanalen.se ringer honom på fredagen.

Ännu så länge råder dock oklarheter kring huruvida benbrottet sitter på exakt det ställe som det gjorde förra gången. Det förefaller osannolikt eftersom läkarna som genomförde den operation som krävdes då även förstärkte benet med en lång titanskruv. Att denna skulle ha gått av är inte troligt, utan förmodligen rör det sig om en fraktur högre upp på benet, eller på något annat av de många små ben som finns i mellanfoten.

Klart är i alla fall att det blir ett kirurgiskt ingrepp även denna gång. Besiktas meddelar att Milosevic ska opereras under de kommande dagarna.

- Väldigt tråkigt att det händer nu när han precis kommit till en ny klubb som tror mycket på honom. Men vad ska man göra, det går inte att påverka, sådan är fotbollen, säger Nenad Lukic.

Enligt honom finns ingen oro för att Milosevics karriär skulle vara i fara på grund av att skadan tycks ha en benägenhet att återkomma. Däremot konstaterar han att situationen givetvis känns jobbig.

- Alexander är ledsen och deppad, men om två månader får vi se honom på planen igen, lika stark som tidigare. Han är en kämpe som kommer att ta sig tillbaka snabbt, säger Nenad Lukic.

Publicerad 2015-02-06 kl 14:12
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons