Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/AIK

Mutumba kör fotbollsgala i sociala medier - hyllar Rosenberg, Bahoui och "den där killen i GBG"

Foto: Scanpix

Martin Mutumba i AIK-tröjan.

Martin Mutumba spelar inte längre i allsvenskan – men han har fortfarande koll på serien. Via sitt instagram-konto håller den förre AIK:aren en inofficiell fotbollsgala där han väljer ut årets bästa lirare och lag.

Den 29-årige mittfältaren fick sitt stora genombrott i samband med SM-guldsäsongen 2009, men det var inte bara på planen han visade sin lyskraft. Mutumbas frispråkighet, den scarf han virade runt huvudet i varje match som en kärleksförklaring till hemorten Rinkeby, samt tatueringen han lät pränta in, med texten "AIK-guld 2LAX9", innan serien ens var avgjord bidrog också till uppmärksamheten kring honom.

Sedan januari 2014 spelar den tekniske yttern i Turkiet, men det hindrar honom inte från att hålla koll på Sverige och allsvenskan. Via instagram har Mutumba nu dragit igång en inofficiell fotbollsgala där han prisar de lirare som varit bäst under säsongen i olika kategorier.

Bland andra pekar Mutumba ut sin gamle lagkompis Nabil Bahoui som årets spelare och även till priset för årets mål. Dessutom hyllar han lite svepande "den där yttern i GBG som dribblade bra, Lasse Vibe" och killar "som gjorde att man kollade på nyheterna ibland, Kiese Thelin och Markus Rosenberg".

Andra spelare som imponerat är tvillingduon i BK Häcken, som får namnet "Simon Gustafson-bröderna". Mutumba ifrågasätter även varför Elfsborgs Johan Larsson inte är med i landslaget och utnämner sig själv till årets utlandsflopp.

"Ingen vet vart han spelar eller åm hans ens spelar fotbåll lengre", skriver Mutumba.

Publicerad 2014-10-30 kl 18:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons