Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Mutumba om AIK-nobben: "Finns klubbar som vill ge mig fem gånger mer"

AIK

Många blev besvikna när Martin Mutumba deklarerade att han lämnar AIK.

Nu förklarar mittfältaren sitt beslut.

"Det finns klubbar som vill femdubbla min lön", skriver han i sin blogg.

Foto: Scanpix

Martin Mutumba

Den 28-årige ytterns kontraktssituation blev en följetong under hösten, men till sist meddelade parterna att man inte enas om en fortsättning. Martin Mutumba lämnar AIK, men ännu har han inte gjort klart med sin nästa arbetsgivare.

Via hemsidan för det klädföretag han driver skriver Mutumba en förklaring på torsdagen. Enligt honom har alltsammans sin bakgrund i den intervju han gjorde under sommaren, där han lite skämtsamt sade att han var beredd att förlänga sitt kontrakt om AIK gav honom "Ett busskort och några extra biljetter till våra matcher".

"De i min närmaste närhet förstod att jag bara skojade men jag visste att jag skulle få äta upp de dumma orden någon dag. "Dumma orden", kanske du undrar, men jag har barn och mer än två familjer jag försörjer ekonomiskt och jag tror inte att hyresvärden i byn skulle ta emot AIK-biljetter eller ursäkten att jag inte har para", skriver Mutumba nu.

ANNONS

Efter händelsen i somras har han funderat på framtiden efter fotbollen och i takt med att det dykt upp erbjudanden från andra håll har han så sakteliga bestämt sig för att gå vidare i karriären.

"Det har aldrig varit min mening att lämna AIK, men jag och sportchefen (Björn Wesström) pratade länge och vi var båda överens om att AIK-familjen skulle förstå om jag blev såld och klubben har ju fått betalt för mig förut. I den bästa av alla världar skulle jag ha gjort en dundersäsong och smattrat in 15 mål och 15 assist, och gått för 30 miljoner, men nu lever vi i verkligheten och så bra har det tyvärr inte gått", skriver Mutumba.

Han fortsätter:

"Men det har gått så bra att nu när jag är 28 "barre" så finns det ändå klubbar som är intresserade av en medelmåtta som mig och vill ge mig fem gånger mer än AIK har att erbjuda mig. Ingenting är klart med någon men vi snackar med några och har grejer på bordet".

ANNONS
Publicerad 2013-12-19 kl 16:21

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto