Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Foto: SCANPIX

Nya uppgifter: Hit gick AIK-miljonerna

AIK kan ha varit inblandade i pengatvätt. Idag avslöjar P4 Stockholm nya uppgifter om miljonerna som klubben tog emot av Skyddsteknik.

- Stora jämna belopp som på kort tid flyttas mellan konton är ju en klassisk transaktion som är väldigt intressant att titta på, säger Jockum Söderström, före detta chef vid Finanspolisen, till radiokanalen.

P4 Stockholm har tidigare avslöjat att AIK mottog tolv miljoner kronor av företaget Skyddsteknik, som just nu utreds för bedrägeri. Idag kommer nya uppgifter om hur pengarna flyttades – transaktioner som kan tyda på pengatvätt.

P4 skriver idag att av de tolv miljonerna som klubben fick från Skyddsteknik, användes fem av dem till spelarköp. Fem miljoner fördes över till ett konto i Luxemburg och resterande två var ett lån.

Vid det här tillfället hade klubben avtal med företaget Laccord, men istället för att ta emot fem miljoner till spelarköp fick man tio miljoner – från Skyddsteknik.

De resterande fem miljonerna skickades sedan till Laccord och ett konto i Luxemburg, inte tillbaka till Skyddsteknik.

ANNONS

- Det märkliga är väl att man betalat in dubbelt så mycket pengar som det var avtalat och då kan man ju undra om det vara var slarv eller något omedvetet, eller om det var något medvetet säger Jochum Söderström till P4.

Det rimliga för AIK:s del hade istället varit att skicka tillbaka pengarna dit de kom ifrån – Skyddsteknik.

- Pengarna borde gå tillbaka till bolaget eftersom man har skickat fem miljoner för mycket och vill bolaget sedan skicka pengar till Luxemburg till sitt konto där så må det väl var men att be någon annan att göra det. Det tycker jag verkar mycket märkligt och det skulle man behöva titta närmare på varför man har valt att göra så och varför AIK har accepterat att skicka pengarna vidare.

Fotbollskanalen har sökt Annela Yderberg och Tomas Edselius för en kommentar utan framgång men man har tidigare hävdat sin oskuld.

ANNONS

Till expressen säger ordföranden för AIK Fotboll AB, Per Hägerö att klubbe inte är misstänkta för något.

-  Vi har inte delgivits misstanke för någon form av brott, säger han.

- Vi har lämnat alla uppgifter till ekobrottsmyndigheten i maj 2012, när de gjorde förfrågningar gällande Laccord. Det är så de här transaktionerna är uppmärkta hos AIK, att det är en relation mellan AIK och Laccord. Det var ju en utredning som gällde Laccord, inte AIK Fotboll.

Publicerad 2013-07-17 kl 12:09

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto