Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Så hedras Djurgården av AIK efter dödsfallet

AIK

AIK och IFK Göteborg sluter upp bakom Djurgården efter söndagens tragiska dödsfall.
- Naturligtvis håller vi en tyst minut. Och sedan kommer AIK:s supportrar tillsammans med IFK Göteborgs supportrar att läsa upp ett budskap innan matchen, säger AIK:s ordförande Johan Segui.

Foto: Scanpix

AIK:s ordförande Johan Segui erbjuder sitt och föreningens stöd till Djurgården efter det tragiska dödsfallet.

Innan kvällens allsvenska stormöte på Friends Arena kommer en gemensam aktion att genomföras för att hedra den tragiskt bortgångne Djurgårdssupportern.

- Naturligtvis håller vi en tyst minut. Sedan kommer AIK fotboll tillsammans med AIK-alliansen, AIK:s supportergrupperingar, och IFK Göteborgs supportergrupperingar att läsa upp ett budskap innan matchen, tillsammans.

Precis som efter Ivan Turinas bortgång förra året möts AIK och IFK Göteborg. Då gick lagen ut enade på planen för att hedra minnet av AIK:s omtyckte målvakt.

- Blåvitt stod upp extremt bra den gången och kommer stå upp precis lika bra den här gången tillsammans med oss för Djurgården och Helsingborg som är drabbade den här gången.

ANNONS

Supportrarnas planer känner Johan Segui inte till i detalj GP skriver att Black Army planerar en banderoll till stöd för Djurgården.

Normalt är AIK bittra rivaler med Djurgården och IFK Göteborg, men efter gårdagens händelse erbjuder AIK sitt fulla stöd till sina konkurrenter.

- Vi är rivaler på plan, men vi är det inte på stan. Vi hjälper och stöttar varandra för att vi älskar vår fotboll och fotboll ska handla om kärlek, säger Johan Segui.

Vad kan ni göra för att hjälpa Djurgården?

- Precis vad som helst, allting de behöver hjälp med är det bara säga till så hjälper vi dom.

Tidigt på fredagseftermiddagen var Johan Segui och AIK:s vd Tomas Edselius vid Sstockholm Stadion där de lämnade varsin AIK-halsduk för att hedra den bortgånge supportern.

- Det Djurgården går igenom nu ska ingen klubb behöva gå igenom, sade AIK-ordföranden efteråt.

ANNONS

- Engagemanget här är fantastiskt, men det är åt helvete att vi ska behöva engagera oss på det här sättet. En person ska ine behöva bli ihjälslagen för att han vill titta på fotboll.

Vad tycker du ska göras nu?

- Hitta de skyldiga. Börja i den änden

Publicerad 2014-03-31 kl 11:38

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto