Tung förlust för AIK - men Eliasson och Markkanen gjorde mål

AIK

AIK blixtöppnade mot Rosenborg och unge yttern Niclas Eliasson hade både gjort mål och assist efter tolv minuter. Roligare än så blev det inte. Norrmännen lyckades vända till 5-2.

Stockholmsklubben befinner sig på La Manga för ett träningsläger och på torsdagen blev det förlust mot norskt motstånd. Trondheimslaget Rosenborg vann med 5-2, vilket för AIK:s del blev en bister uppföljning på 4-1-nederlaget mot Molde tidigare i veckan.

Nyförvärvet Niclas Eliasson dunkade in 1-0 på volley redan efter tre minuter, och spelade även fram till 2-1 i tolfte. Den gången var det ett annan nyförvärv, Eero Markkanen, som höll sig framme med en nick på Eliassons inlägg med vänsterfoten.

Sedan blev det tyngre. Färst satte Pål André Helland 2-2 på frispark och i andra halvlek kom tre raka Rosenborgsmål. Vid ett av dessa var det Mikael Dorsin, den förre Dif-backen, som svarade för assisten.

Publicerad 2014-01-30 kl 19:16