Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/AIK

Turina föddes med hjärtfel: "Men han har friskförklarats"

Foto: Scanpix

Ivan Turina avled efter att hjärtat stannat.
AIK-målvakten hade ett medfött hjärtfel men har blivit friskförklarad.
- Vi ska nog inte springa händelserna i förväg, säger ordförande Johan Segui till fotbollskanalen.se.

Tidigt på torsdagen hittades AIK-målvakten Ivan Turina avliden i sin lägenhet efter att hjärtat stannat. Nu berättar klubbens ordförande Johan Segui att Turina föddes med ett hjärtfel.

- Ja det stämmer. Han har ett medfött hjärtfel, men det är han friskförklarad för. Vi ska nog inte springa händelserna i förväg, säger han till fotbollskanalen.se.

Kan det ha något med dödsorsaken att göra?

- Inte vad det pekar på nu i alla fall, men det där är jättesvårt, som i alla fall är det obduktion som gäller. Han är född med det, men friskförklarades nog ganska snabbt.

Till Aftonbladet säger AIK:s läkare Karol Zyto att man från AIK:s sida kände till Turinas medfödda hjärtfel men att det inte var livshotande.

- Absolut inte. Vi kände till det här. Alla undersökningar och hjärtdoktorerna har godkänt honom, säger han.

Zyto tror inte att hjärtfelet var det som orsakade Turinas död.

- Vi vet inte vad som har hänt. Han har inte haft några problem. Vi har gjort som vanligt, inklusive alla undersökningar. Jag känner inte till något annat hjärtfel, förutom att han hade ett litet fel på en hjärtklaff som han föddes med. Men han har inte sjuk för det. Det har inget ingenting med det här att göra, säger han till Sportbladet.

Under förmiddagen samlades AIK-spelarna på träningsanläggningen där alla fick det sorgliga beskedet.

- Spelarna har samlats på Karlberg. Andreas Alm och Björn Wesström har varit där och berättat för dem. Jag var inte där. Jag har varit på kontoret och har tillsammans med vår vd (Thomas Edselius) berättat för alla på kontoret om vad som har hänt. Alla är naturligtvis chockade och jätteledsna. Jag gissar att spelarna reagerade på samma sätt. Vi är alla helt skakade och chockade. Vi känner framför allt med Turinas familj, han efterlämnar ju fru och två barn, säger klubbens kommunikationschef Gabriella Blombäck till fotbollskanalen.se.

Publicerad 2013-05-02 kl 10:34
Annons
Annons
Annons