POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN/AIK

TV: AIK tappade i slutet - Owoeri Åtvids poängräddare

Nästa

Avbryt
Försök igen

En lyckad uttagning höll på att ge AIK tre poäng. Men John Owoeri och Åtvidaberg fick sista ordet på Kopparvallen där botten mötte toppen i en underhållande 1-1-match.

Norrmannen Fredrik Brustad fick chansen som ensam spets i 4-2-3-1-systemet och Mohamed Bangura fick snällt börja på avbytarbänken. AIK-tränaren Andreas Alm höll fast vid det offensiva val han avslutade med i 3-0-segern mot Örebro SK.

Brustad tackade för förtroendet, men först med knappa 20 minuter kvar.

Den första stora chansen i matchen blev hans, men en 38-åring som spelat för Åtvidaberg sedan 1997 visade sina snabba fötter och reaktionsförmåga. Henrik Gustavsson läste situationen rätt och hann förflytta sig till bortre stolpen.

Där dök Brustad upp och mötte Haukur Haukssons inlägg, men Gustavsson fick upp båda nävarna och stötte undan bollen.

- Jag tar inlägget med vänstern, helt klart ska jag göra mål där, sade Brustad till C More i pausen.

Hotade i djupled

Annars var det Åtvidaberg, på nedflyttningsplats efter bara tre poäng på fem matcher, som inledningsvis skapade det mesta av det bästa. Djupledsbollarna mot Victor Sköld och John Owoeri var ett ständigt hot mot AIK-försvaret.

Sköld hade tre vassa lägen, men fick inget av dem på mål. Det var "Brustad-klass" på chansen han serverades av Owoeri, men Pontus Carlgren kom ut i tid och klart stressad rullade Sköld utanför när Åtvidaberg kopplat ett visst grepp om matchen.

Det svängde snabbt. AIK kom ut till andra som den tabelltrea man är — och med de spelare man har. Lite aggressivare, lite mer bestämda, lite rakare.

Men ibland vill det sig inte, ibland för att man vill lite för mycket.

Det var närmast en prestation av såväl Johan Blomberg som Nabil Bahoui att dunka frilägen över Gustavssons ribba och in i AIK-klacken på Kopparvallen. Och när Blomberg, liggande raklång i luften, fick träff med pannan stod Gustavsson rätt.

Båda lagen gick för trepoängaren. Åtvidaberg för att kravla sig bort från tabellens källare, AIK för att haka på IFK Göteborg och Malmö FF i toppen. Carlgren stoppade Mauricio Albornoz närskott. Gustavsson kunde kort senare inte hålla Bahouis och på returen fick Brustad in målet som satte AIK i förarsätet.

Kvittering på straff

Där fick man vara kvar till 83:e minuten.

Victor Sköld sprang och sprang och väl inne i straffområdet kom inhopparen Sauli Väisänen (ersatte skadade mittbacken Per Karlsson) snett in i duellen och straffen placerade Owoeri lugnt till höger om Carlgren.

En något oväntat, men alls icke orättvis kvittering.

 

Så startade lagen:

Åtvidaberg: Gustavsson - Lorentszon, Da Silva, Karlsson, Nordenberg - Christensen, Albornoz, Bergström, Lameiras - Jelavic, Owoeri.

AIK: Carlgren - Hauksson, Sonko Sundberg, Karlsson, Johansson - Ofori, Dimitriadis - Blomberg, Goitom, Bahoui - Brustad.

Se matchen i sin helhet här.

Publicerad 2015-04-29 kl 20:53
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå