Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/AIK

TV: Känslosamma hyllningen till Ivan Turina

Foto: Scanpix

Nästa

Avbryt
Försök igen

En natt för två år sedan stannade Ivan Turinas hjärta medan han sov. I AIK:s derby mot Hammarby var målvaktens familj på plats och tackade för stödet de har fått.

Inför derbyt mot Hammarby hedrade AIK och Hammarby målvakten Ivan Turinas minne. Speciella halsdukar, där överskottet av försäljningen gick till familjen, såldes runt om Friends Arena, en stor matchtröja med nummer 27 och Turinas namn tryckt på ryggen lades i mittcirkeln och hemmafansen skanderade "Ivan Turina, Ivan Turina" medan bortasektionen applåderade.

Dessutom hade änkan Senka och parets barn rest från Kroatien för att närvara. Inför avsparken tackade hon för allt stöd genom att tillsammans med familjen promenera runt mittcirkeln.

I den 27:e minuten reste sig alla på arenan och applåderade i en gemensam hyllning, samtidigt som AIK-supportrarna på nytt sjöng målvaktens namn.

Enligt AIK:s ordförande Johan Segui var det även Hammarby och supporterföreningarna som stod bakom initiativet. Det uppgav han för TV4:s Fotbollskanalen tidigare under måndagen.

Ivan Turina avled hemma i sängen natten till den 2 maj 2013. Efter att en rättsmedicinsk obduktion hade slutförts sades förklaringen vara en förändring i en gen som lett till rubbning i hjärtrytmen.

 

Se den känslosamma tackning till publiken inför derbyt i spelaren ovanför

Publicerad 2015-05-04 kl 20:26
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons