Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

AIK:s blytunga skadebesked - Lundström borta säsongen ut

Allsvenskan

AIK har drabbats av ett nytt tungt skadeavbräck.
Klubben meddelar att Robert Lundström missar resten av säsongen till följd av knäskadan han ådrog sig i söndagens möte med IFK Göteborg.
- Jag är mycket ledsen över dagens besked, säger Lundström i en kommentar på AIK:s hemsida.

2:27
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se situationen där Lundström skadade sig i spelaren.

Tidigt i den första halvleken av mötet med IFK Göteborg på Friends Arena i söndags skadade sig AIK:s wingback Robert Lundström och tvingades bryta matchen. I den mixade zonen efter matchen medgav Lundström att han var orolig över att det var korsbandet som var av.

- Ja, det är ju bara vad jag tänker för mig själv. Jag utgår ifrån det värsta och så får det bli positivt om det är något annat, sade Lundström då.

Nu kommer AIK med beskedet att Lundström inte kommer att spela mer under säsongen 2018 till följd av knäskadan.

- Jag är mycket ledsen över dagens besked, både jag och laget har fått en bra start på säsongen och jag såg verkligen fram mot fortsättningen på 2018. Nu väntar en lång rehabperiod och ska jag försöka omvandla besvikelsen över skadan till energi som gör att jag blir frisk och stark i den takt som är möjlig, säger Lundström i en kommentar på AIK:s hemsida.

ANNONS

AIK specificerar dock inte vilken typ av knäskada det rör sig om.

AIK har tidigare i år drabbats av flera avbräck i backlinjen då Nils-Eric Johansson tvingats avsluta karriären i förtid och Jesper Nyholm brutit benet.

- AIK Fotboll har drabbats hårdare än normalt av olika typer av skador och sjukdomar 2018. Jag lider enormt med Robert som fått en flygande start på 2018, nu blir det vårt jobb att stötta och ge honom bästa möjliga rehabförutsättningar. Som en konsekvens av skadan på Lundström så kommer Albin Linnér träna full ut med AIK A framöver, säger AIK:s sportchef Björn Wesström till AIK:s hemsida.

AIK uppdaterar samtidigt skadeläget för Stefan Silva, som även han utgick skadad i mötet med Blåvitt efter att ha skadat framsida lår när han slog en frispark.

"Gällande Silva kommer han att jobba i rehabträning under ett antal veckor med målet att snarats möjligt vara tillbaka i uttagningsbart skick", skriver AIK.

ANNONS

Publicerad 2018-04-24 kl 11:04

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto