POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

AIK:s djurgårdssmocka: ”Stockholms stolthet?”

Daniel Majstorovic, Erton Fejzullahu och nu Henok Goitom... det är Stockholmsklubbarna som storvärvar i sommar. AIK känner stolthet över Goitom-värvningen och skickar en bredsida till Djurgården:
- De kallar sig Stockholms stolthet och jag vet inte vad det står för, säger Björn Wesström.

Så till sist blev han klar för AIK – Henok Goitom berättade själv på presskonferensen att han började fundera på en flytt till AIK redan för tre-fyra år sedan och chefsscouten Björn Wesström intensifierade scoutingen i Spanien under förra säsongen, men kollen på Goitom som spelartyp går långt mycket längre tillbaka.

- Det är väl tre gånger som jag sett honom den gångna säsongen. Men det är ju en spelare som AIK försökte värva redan 2003 under Richard Money och Peter Kisfaludy. Men han valde ju märkligt nog att gå till Udinese istället, säger Wesström till FotbollDirekt.se och fortsätter:

- Det är ju en spelare som är uppvuxen med AIK, jag har ju sett honom när han spelade skolfotboll. Så jag kan honom väldigt bra utifrån hans egenskaper, och de här resorna har mer handlat om att bekräfta hans status, var han står någonstans.

Prestigen i att få hem en sådan som Henok, med tanke på att Djurgården storsatsar med till exempel Erton Fejzullahu – känns det här som ett svar på det?

- Ja men det är klart att det är så. Med Henok så får vi den tolfte stockholmaren i laget, jag tror att Djurgården har fyra eller fem. De kallar sig Stockholms stolthet och jag vet inte vad det står för, inte i det perspektivet i alla fall.

- Så det är klart att det är häftigt, att en stockholmare som varit ute i Europa väljer AIK när de kommer hem.

Han har haft bud från högstadivisionerna i Italien och Spanien som han tackat nej till för att komma till AIK. Hur känns det?

- Det är klart att då tar supportern i mig över, när han säger sådana saker, det är klart att man blir ju rörd. Och det är också ett av skälen till att den här affären gått att genomföra. Hade inte han velat det här, då hade det inte blivit något, det hade inte spelat någon roll vad vi velat.

- Det är klart att det är ytterst ovanligt, men vi spär AIK-hybrisen och säger att vi är ytterst ovanliga då (skratt).

 

Publicerad 2012-08-16 kl 15:20
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå