Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

AIK:s krislösning - kontaktar gammal norsk landslagsmålvakt

Målvakten Nicklas Bergh är långtidsskadad och AIK letar ersättare. Norrmannen Espen Johnsen hör till dem stockholmarna kontaktat.
- Det kan absolut stämma, säger sportchefen Björn Wesström.

Bergh, tilltänkt andreman bakom finländske Tomi Manooja, gjorde illa axeln och fördärvade flera ledband på tisdagens träning. Enligt klubbens hemsida blir han borta i uppemot fyra månader. Då måste AIK hitta någon som kan kliva in i laget med kort varsel.

- Ja, självklart är det så. Vi kan ju inte jobba med bara en målvakt i truppen. Man behöver ju två, säger Björn Wesström till fotbollskanalen.se.

En som nämns i diskussionerna är norske Espen Johnsen, 30, med 18 a-landskamper på meritlistan. I veckan tackade han nej till att ersätta Rune Jarstein i Rosenborg – på grund av att han inte ville sitta på bänken bakom Daniel Örlund. Johnsen bekräftar själv för Adresseavisen att AIK tagit kontakt.

- Säger han det så är det säkert så. Vi bedriver ett vanligt scoutningsarbete och har koll på marknaden. Vissa intressanta personer har vi ringt, andra har vi inte ringt ännu, säger Björn Wesström.

Hur många målvakter har ni kontakt med i nuläget?

- Det rör sig om en handfull.

Kan du berätta vilka, utöver Espen Johnsen?

- Nej, det är inte min uppgift. Mitt jobb går ut på att göra ett så bra arbete som möjligt så att laget blir konkurrenskraftigt. Namedropping får andra ägna sig åt.

Om man nu ska namedroppa, vad tror du om en sådan som Kristoffer ”Poppen” Björklund?

- Självklart förstår jag att alla spelare som hamnat lite vid sidan av olika klubbar lär dyka upp i den här diskussionen. Det jag kan säga är att vi har ett gäng som vi tittar på, säger Wesström.

Publicerad 2010-03-04 kl 15:23
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons