Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

AIK:s nyförvärv ersätter Jonsson?

Allsvenskan

AIK har hämtat Martin Lorentzon från Assyriska. Ytterbacken kommer att ansluta till sitt nya lag i vinter. Markus Jonsson spekuleras samtidigt vara på väg bort, men att Lorentzon skulle vare ersättaren vill inte sportchefen Björn Wesström kommentera.

- Det är en hypotetisk fråga. Skulle situationen förändras så får vi anpassa oss efter verkligheten, säger Wesström till FotbollDirekt.se

AIK har gjort klart med Martin Lorentzon från Assyriska. 24-åringen kommer att ansluta till sin nya klubb efter säsongen. Sportchefen Björn Wesström berättar att de haft honom under uppsikt sedan tiden i Väsby 2007.
- Han är offensivt lagd, snabb med god teknik och fysik. Han är även en bra poängspelare, en modern ytterback, säger Wesström.

Samtidigt har det varit en hel del skriverier kring Solnaklubbens nuvarande högerback Markus Jonsson och hans framtid i AIK. Norska Sandefjord har visat stort intresse för honom, men AIK förnekar att en uppgörelse är på gång. Enligt vad FotbollDirekt.se erfar är Jonsson i slutförhandlingar med en norsk klubb. Wesström är mycket förtegen när han får höra om uppgifterna.

Annons
- Jag vill inte kommentera de uppgifterna.

- Lorentzon ses som ett komplement till den befintliga spelartruppen.

Vid en eventuell affär med Markus Jonsson, är det tänkbart att värva Lorentzon redan i sommar?
- Det är en hypotetisk fråga. Skulle situationen förändras så får vi anpassa oss efter verkligheten.

AIK:s nya prospekt berättar han verkligen ser fram emot komma till sin nya klubb och testa vingarna i allsvenskan. 
- Det ska bli skitkul och spela i AIK. De har sagt att de har haft koll på mig en längre tid genom Väsby, det känns bra. Just nu kör jag på i Assyriska säsongen ut, säger Martin Lorentzon till FotbollDirekt.se

Emil Ronneman

Publicerad 2009-06-11 kl 13:56
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto