Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

AIK:s Pontus Engblom chattade - läs alla frågor och svar här!

AIK:s Pontus Engblom chattade på fotbollskanalen.se. Läs alla frågor och svar här.

Jade: Vilka tror du kommer vinna Allsvenskan 2010?
Pontus Engblom: Jag tror vi försvarar guldet!

Jade: Vilka tror du kommer vinna Allsvenskan 2010?
Pontus Engblom: Jag tror vi försvarar guldet!

Z: Shuu Pontus. Hur är Martin Mutumba som person och spelare?
Pontus Engblom: Hallå Z! Han är en grymt seriös spelare som alltid tränar extra sen är han ju riktigt bra också.. Han e en riktigt skön person som brukar skämta en hel del.

Stolt AIKåare: Tror du att du kommer kunna ta en plats i startelvan nu när 'CH' inte drar till Norge och Eguren antagligen kommer spela som en släpande forward bakom Flavio? Och känner du att du har kvaliteten att prestera för AIK i derbyn och tuffa matcher eftersom du inte har så stor erfarenhet? Kommer bli tufft om du klantar dig...
Pontus Engblom: Självklart är det svårt att ta plats, men det är något man alltid strävar efter. Jag hade inte varit här om inte AIK trott att jag har det som krävs att spela i AIK och jag gillar utmaningar.

Hej!: Hej! Största talangen i AIK?
Pontus Engblom: Tja, Viktor Lundberg och Daniel Gustavsson kommer bli riktigt bra spelare!

Max: Tjau! Vem umgås du mest med i laget ?:)
Pontus Engblom: Hänger en hel del med Daniel "DG" Gustavsson faktiskt ;)

Max: Vem tror du blir viktigast i erat lag i år ?
Pontus Engblom: Hmm, Allsvenskans bästa spelare Jorge Ortiz kommer ha en viktig roll detta år!

Poncho!: Tjena Pontus! Vad tror du om era chanser att kvala in till Champions League? Och hur häftigt skulle det inte vara att spela på Camp Nou mot Messi?! :D
Pontus Engblom: Tjabba! Självklart kommer det bli svårt men det vore riktigt tufft att ta sig vidare till gruppspelet.. Messi vem? ;) haha vore magiskt att få spela inför så mkt folk. :D

Chelsea fan: Vilka tror du blir 2 finalister i CL OCH VEM VINNER ?
Pontus Engblom: Real Madrid - Manchester United, där United vinner med 2-1 ;)

Oskar: tjena pontus är det stort skillnd mellan allsvenskan och div 1 och har stahre sagt något om att du ska spela något på söndag:)
Pontus Engblom: Tja, jo, det är väl rätt stor skillnad måste jag väl säga, allt går mkt fortare.. haha har inte hört något från Micke, vi får se hur det blir helt enkelt ;)

Oskar: Tja ! Vilken är drömklubben att bli proffs i ?
Pontus Engblom: Tjena Oskar! Manchester United helt klart ;)

Max: vad kommer ni satsa mest på ligan eller försöka komma till CL ?
Pontus Engblom: varför inte båda 2 ;)

Hej!: Bästa tränaren du haft?
Pontus Engblom: Micke stahre är en riktigt bra tränare den bästa jag haft helt klart, Hade en enormt kunnig tränare på RIG uppe i Sundsvall som lärde mig mycket under 1 och ett halvt år!

VSK:are: Du imponerade på oss VSK:are under din tid hos oss på hösten, vem tror du skulle eller har störst chans att nå allsvenskan från VSK. Lycka till iår för egen och AIK:s del.
Pontus Engblom: Tack så mycket, det var några roliga matcher med VSK =) Tycker många har rätt förutsättningar att nå Allsvenskan, Simon och Temme är 2 enligt mig!

Jerry: Vilka lag tror du går upp i allsvenskan i år?
Pontus Engblom: Jag tror att Assyriska och GIF Sundsvall tar steget upp i år!

Bakke: Vilken är din favoritspelare i den engelska fotbollen?
Pontus Engblom: I PL är det Torres, gillar hans spelstil =)

J: Hur upplevde du guldåret 2lax9? Du fick ju inte jättemycket speltid men var ju med laget hela året, hur stort kändes det? Hur var känslan när domarn blåste av nere i Göteborg? :)
Pontus Engblom: Förra året var helt fantsastisk, som du säger jag spelade 30 minuter totalt men kände mig ändå lite delaktig. Att få vara med i Sveriges största klubb och vinna lagets första dubbel känns stort! Visste redan att det var klart när Tjerna smällde in 2-1 ;) men det var en enorm glädje helt klart!

L: tjena pontus:) Vad är dina bästa tips till en fotbollsspelare som håller på och att utvecklas i 15 års åldern? lycka till med din karriär!:D
Pontus Engblom: Tjena! Se till att hela tiden ha roligt och försök spela mkt själv med dina kompisar. Glöm inte att varje träningspass är unikt och kommer inte tillbaka, det vill säga gör ditt bästa hela tiden och se till att ha roligt! =D

kalle: Tror du miran burgic har kapaciteten att bli en målsprutare denna år?
Pontus Engblom: Miran har alla förutsättningar att bli en målsprutare, han e riktigt bra i straffområdet! så vitt jag vet är det där man gör målen ;)

Gnagaren: Vilket land kommer du heja på i VM?
Pontus Engblom: Synd att inte Sverige tog sig dit.. men får nog svara Spanien på den!

Ville: Tjena Pontus, vad tycker du om Flavio som fotbollsspelare? Och hur tycker du att ni två fungerar som ett anfallspar? Hoppas på dig i år!
Pontus Engblom: Tja Ville, kul att du tror på mig =)! Flavio är riktigt riktigt bra.. Bra teknik bra avslutare och väldigt smart! Tycker det fungerat bra med Flavio, vi passar rätt bra ihop tycker jag=)

Jose: Din starkaste sida? Hört att ditt djupledsspel e giftigt
Pontus Engblom: Jag måste nog svara det också, är väl rätt så snabb så det försöker man ju använda sig utav.. sen är jag helt okej på huvudet! ;)

ENGBLOM FANS!: Kan du ge mig lite råd jag är en 12 åring som vill bli en fotbollspelare men har du några bra råd?Jag är en löpande anfallare hoppas på svar tack ändå pontus!
Pontus Engblom: Tja, se till att ha roligt hela tiden och försök träna på egenhand och spela mycket med dina kompisar, sen försöka träna på det du är lite sämre men glöm inte att se till så du blir bättre på det du redan är bra på! =)

Adrian: Saknar du Ivan obolo ?
Pontus Engblom: Ivan var inte bara en fantastisk fotbollspelare utan även en väldigt trevlig kille, så självklart så saknar jag Ivan både på och utanför planen, men "spelare kommer och går men AIK består" ;)

Daniel: Vem brukar skämta mest i laget?
Pontus Engblom: Haha, vi har rätt många som brukar skämta mycket, Men en favorit är min granne i omklädningsrummet Kenny Pavey ;) Han har för sig rätt mkt roliga saker ! ;)

Anthon: Jag tycker att du är en klassspelare när du tar mycket ljupledslöpningar, kan du lova mig att du gör många sådana i framtiden?
Pontus Engblom: haha tack så mkt ! Självklart kan jag lova många sådana, och även några mål ;)

Isildur1: Hur trivs du med livet i Stockholm/Solna?
Pontus Engblom: Jag trivs riktigt bra i Stockholm, tog ett tag att ställa om från Sundsvall, men nu trivs jag som fisken i vattnet ;)

Vic: Grym försäsong Pontus, hoppas vi får se mer av dig under året! Tycker du det har lyft laget att ha med en spelare som Eguren, bidrar han med sin erfarenhet i truppen?
Pontus Engblom: Tack så mycket Vic! Självklart bidrar en så pass mycket erfarenhet.. Fått frågan om hur det skulle vara att spela borta mot Barcelona och Messi... Eguren har gjort det, det säger väl rätt mkt om hans erfarenhet ;)

fredrik: hej pontus jag har en tränare som tjatar på mig när jag gör fel men inte på någon annan och det känns darför att jag vill sluta med denna underbara sporten några råd?=)
Pontus Engblom: Fredrik, du kan ju inte låta han få dig att sluta. Jag tror att det är så att han tror på dig och vill dig bara väl, men om du tycker det är jobbigt måste du självklart prata med honom.. men Lägg inte av vad du än gör! :D

Bakke: Du är ganska snabb.Har du några tips om hur man blir snabb?
Pontus Engblom: Svårt det där med snabbhet, Jag har alltid varit ganska snabb, men man kan ju alltid köra fridrottsträning, det har jag faktiskt gjort =)

micke: hur känns det att komma in på planen i t.ex ett derby medans 25.000 pers sjunger åh vi e AIK ? :D
Pontus Engblom: Det var enormt mäktigt. Kan säga att det är svårt att bli trött när man har fansen i ryggen! ;)

uber: såg att du var united fan, så skulle du gå till uniteds ungdomslag om du fick en förfrågan eller skulle du hellre stanna i aik och kanske gå till t.ex. en hollänsk klubb eller något liknande innan du skulle gå till united (om det skulle gå så bgra)
Pontus Engblom: Jag har valt att ta steget i seniorfotboll. Spelat i div.3,2,1 superettan och allsvenskan. för känns det som rätt väg att vandra för mig! Men det är olika från person till person =)

Max: Varför lyckades Micke Stahre så bra första säsongen ?
Pontus Engblom: Micke är riktigt bra att få alla att dra åt samma håll och få ut max av varje spelare varje match. Jag tror det tillsammans med truppen vi hade och våra fans var en framgångsfaktor

Rikard: Tjenare Pontus. Har hört från folk i Sundsvall att du tränade med Bajen tröjor som junior och hade andra bajen saker på dig. stämmer det alltså att du har varit bajare i större delen av livet?
Pontus Engblom: Tja, Min morbror är Hammarbyare och han fick väl med mig också absolut. Men nu är det bara AIK som gäller, utan tvekan.

Kusi-Qurinho: var vill du helst spela , england eller spanien ??
Pontus Engblom: England, gillar PL =)

Mrdanny: Vad känner du att du utvecklat mest i ditt spel inför den här säsongen?
Pontus Engblom: Det har varit viktigt att jag fått varit skadefri och kunnat träna på bra, men min fysik och framförallt att bli bättre med bollen!

Lars: Pontus! Vilka talanger i Sundsvall, där du kommer ifrån, tror du är nästa att slå igenom, av de som inte gjort det än?
Pontus Engblom: Hej Lars! har inte så bra koll på de yngre där hemma, men kan säga att jag vet att min goda vän Emil Forsberg kommer chocka många i årets Superetta!

Adrian: vem tycker du ärr bäst i AIK ?
Pontus Engblom: Många är riktigt bra... Men är han bäst i Allsvenskan så är man bäst i AIK också .. ORTIZ, killen är ett magisk.

1891: När du värvades till klubben. Vad var det som avgjorde att det till slut blev AIK?
Pontus Engblom: Framför allt att AIK var enormt seriösa.. Sen så var Väsby en viktig bit, att få spela matcher i superetta nivå när an behöver matcher är riktigt bra.. Sen hade jag bara väldigt god bild för klubben!

aik: vilket lag tror du vinner allsvenskan om inte ni vinner?
Pontus Engblom: Vi vinner så det behöver jag inte svara på ;)

Max: Hur många mål satsar du på att göra i år?
Pontus Engblom: haha, jadu några stycken vill jag smälla in iaf ;)

Arb: Tja! Jag hoppas att du gör en helt galen á la Pippo Inzaghi målgest när du nätar iår ;)
Pontus Engblom: HAHA. Inte omöjligt! Älskar att se bollen går i mål, även om det bara är en skottövning på skytteholm en kall vinterdag ;)

Heja AIK: Hej Pontus du är grym... AIK:s svar på landslagets Elmander..Vad är din målsättning med säsongen?
Pontus Engblom: Tack så mycket =) Att få spela så mycket som möjligt och kunna vara med och bidra till våra framgångar!

Malle: Tja Pontus vem är bäst C.ronaldo eller Zlatan
Pontus Engblom: Jadu Malle... Ronaldo Torres och Zlatan är jo stora förebilder.. Men säger CR ;)

Marcus: Största förebild? (inom fotbollen)
Pontus Engblom: Gillar Fernando Torres =)

Mrdanny: Vad var din reaktion på det som hände idag på skyttan?
Pontus Engblom: Självklart tråkigt, men nu har det hänt och det är dags att blicka fram mot den allsvenskapremiären!

EVIGT TROGEN: Tja pontus! Jag undrar vad ditt stora mål är med ditt fotbollsliv, är det VM-final? Spela i en spansk toppklubb? Eller att spela i AIK resten av din karriär?? Vart vill du komma med fotbollen! P.S Lycka till på söndag!
Pontus Engblom: Hej, Självklart vill man bli proffs utomlands någon dag, det drömmer man ju om redan som liten, men AIK är sveriges största klubb och jag trivs här väldigt bra!

fredrik: tjenare villken målgest tycker du en back ska göra inget atletiskt tack snälla svara=)
Pontus Engblom: haha, antar du är som mig, ovig! Flyplanet funkar för back som forward ;)

IFK ARE: IFK göteborg ser jag som största konkurrenten till guldet. vilken klubb tror du? mårten
Pontus Engblom: Göteborg blir farliga, sen tror jag Malmö kommer vara med där uppe kanske Kalmar också!

S: Tjena! När du värvades till Aik hur värvades du? Ringde dom dig och sa något, berätta :D Lycka till !:D
Pontus Engblom: tja S, haha de ringde till min tränare och sa att de var intresserade sen åkte jag ner och tränade två gånger innan jag skrev på ;)

kalle: Tja..... Tycker du att dulee är så bra som han säger att han är? Är han en diva?
Pontus Engblom: Dulee är en riktigt bra spelare, och jag upplever inte han som en diva.. Han tillsammans med Ortiz bildar Allsvenskans bästa centrala innermittfält!

Bakke: Det är juh så liten skillnad mellan dom tre första lagen i premier league.Vilket lag tror du vinner till slut?
Pontus Engblom: United vinner ska du se, så sätt dina pengar på det! ;)

Hej!: HEj Pontus! Jag tycker du har varit grym nu på försäsongen. Men visst gillar du att spela med 2forwards? Vill verkligen se dig lyckas i år men det känns som att systemet med kanske en liten tillbakadragen forward inte passar dig så bra.
Pontus Engblom: Kul att du tycker det! Jag har bara spelat med 2 forwards så kan inte säga så mycket, men tycker absolut om det, Vi får se hur det blir i år. Bara att kriga på till man får chansen.

Adrian S och ha: Tja !!, saknar du Daniel örlund ? tror du ni vinner med över 6-0 någon match i år ?? ;)
Pontus Engblom: Tja Grabbar! Daniel är en riktigt bra målvakt, Landslagsklass i mina ögon och en skön kille så klart man saknar honom. 6-0 hmm, 1-0 ger också 3 poäng, men som forward gillar man ju när det görs mkt mål ;) så varför inte! :D

Sebbe: Tjena, Håller du med om att i svensk fotboll så vågar inte svenskarna satsa på ungdomarna? Varför kan dom inte ta in en 16åring i ett A-lag och låta honom få spela dom sista 15min så att Sverige kan se honom och sen världen
Pontus Engblom: Svår fråga, grejen är ju den att man ska förtjäna sin plats och inte spela på gamla meriter eller för att man är ung, Tycker ändå att klubbar tar upp mycket spelare till sina trupper sen när man väl är där gäller samma för alla, De bästa spelar =)

Hej!: HEJ! Bästa spelaren du mött?
Pontus Engblom: Jadu... har inte spelat allt för många Allsvenska matcher, men att få spela mot JOS på träningar har varit väldigt lärorikt eller att få spela med Grande Ivan =) haha gjorde om din fråga lite där känner jag, hoppas det är lugnt :D

Arsenal: vilken är den svåraste lagen att möta i Allsvenskan???
Pontus Engblom: har ju inte mött så många, men Gefle borta var en svår match =p

Pelle: Bästa AIK ramsan?
Pontus Engblom: åååååh Vi e Gnaget,Vi e Gnaget AIK! Brukar kunna bli riktigt riktigt bra tryck av den =D

abbe khalili: vem tror du blir årets genombrott?
Pontus Engblom: Tror att Daniel Gustavsson kommer slå igenom i år!

Karl: Om du måste gå till en annan allsvensk klubb vilken skulle du gå till?
Pontus Engblom: Det skulle isåfall vara när jag är 35 år och vill flytta hem till sundsvall, Då skulle jag kunna göra en säsong i GIF ;) Annars är det AIK som gäller!

Sebbe: Förstod du vad martin mutumba menade med "lax " när han hade tatuerat sig :D
Pontus Engblom: Haha skön fråga, men faktiskt så gjorde jag det, man lär sig en hel del slang i M"10"s närhet ;)

Dee: Tja Pontus! Vem tror du blir näste spelare att ta steget till AIK från Väsby efter Christoffer Eriksson och Catovic?
Pontus Engblom: Christoffer Eriksson har ju redan tagit steget, så jag får svara Admir ;)

AT: Vem tycker du är den bästa spelaren i allsvenskan?
Pontus Engblom: Jorge Ortiz!

Max: Vem är Allsvenskans bästa Anfallare?
Pontus Engblom: svårt att säga. Men Hysén är en riktigt bra anfallare!

fredrik: är det svårt att komma till alldsvenskan eller superettan vad är det stösrta hindret? snälla svara:)
Pontus Engblom: Hej Fredrik, Klart det är svårt, det är där de bästa spelarna spelar i Sverige, men för mig var det viktigt att få spela seniorfotboll tidigt sen gäller det att aldrig ge upp!

desailly: skjuter du helst långt ifrån eller är du en Box player
Pontus Engblom: hahah, jag har inte mycket till skott kan jag säga.. så är mer än boxen spelare! ;)

A.I.K.: Hej.. hur och vilken match skulle du vilja avgöra på?
Pontus Engblom: Hallå. Jadu, bara att få avgöra en match vore häftigt! Men om jag får välja så säger jag ett sommarderby mot DIF, Andra halvlek mot Norra i den 85;e minuten med en chip ;)

desailly: Kommer du tatuera in trippish 2lax10?
Pontus Engblom: Hahahaha, man vet aldrig! ;)

desailly: Hur mycket hörs Bojan i omklädningsrummet
Pontus Engblom: Haha, mycket! :D

desailly: vart lägger du dina straffar?
Pontus Engblom: hah, det kan jag ju inte avslöja, men beror lite på, från dag till dag, oftast höger ;)

Hampe: Vem tar hem skytteligan i år?
Pontus Engblom: Jag tror helt ärligt att Flavio gör det,!

desailly: skulle det vara skönare om man i sverige spelade med annat spelschema mer like det i spanien?
Pontus Engblom: Nja.. Personligen gillar jag inte snö speciellt mycket även fast jag är från norrland, tro det eller ej ;), dock ska fotboll spelas på sommaren, synd med långa sommaruppehåll..

Norra: TJaa ;D nu när MR 100% dragit till Grekland, vem ska lägga straffarna? , Hoppas du får speltid och kan utvecklas till en grym spelare.
Pontus Engblom: Halloj och kul att du hoppas det =), Jag tror att Kenny kommer att slå dem!

Snoddas: Vad tror du om Djurgården i år?
Pontus Engblom: Svårt att säga, lite upp till bevis för dom! Men de blir nog en tråkig mittenplats skulle jag tro..

Robie: Tja Pontus.. Vad tycker du angående arenafrågan? Spela på Råsunda eller Nya Swedbank? Själv som AIKare anser jag att vi borde försöka köpa Råsunda...
Pontus Engblom: Tjena Robie, är ju inte speciellt insatt i det där, men jag tycker Råsunda är en riktigt bra arena och gillar att den ligger mitt i Solna och allt det där, så det vore ju soft om vi kunde få den som våran egna, absolut!

Heja AIK: Har Kenny Stamatoupoulus anlänt än och hur verkar han?
Pontus Engblom: Han gjorde sin första träning idag. Har ju inte sett så mycket men han verkar vara en duktig målvakt!

moderator: Där tackar vi Pontus Engblom för chatten - och tack till er läsare också förstås. I vanlig ordning pumpade ni in massvis av frågor, och det fanns tyvärr inte tid att svara på alla.

Publicerad 2010-03-10 kl 19:52
Annons
Annons
Annons