Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN
42v

AIK:s publiksiffra – ny allsvensk bottennotering på Friends Arena

Foto: TT

Försök igen

AIK slåss om topplaceringar i allsvenskan. Men i kväll var det ”bara” drygt 8 500 som såg på i hemmasegern mot Häcken, Gnagets sämsta allsvenska publiksiffra någonsin på Friends Arena.
- Vi har haft svårt att få hit publik, säger Nils-Eric Johansson.

AIK är ny tvåa i allsvenskan, då man gick förbi IFK Norrköping genom att slå Häcken med 2-1 hemma på Friends Arena under onsdagskvällen.

Men trots att laget krigar om topplaceringar i allsvenskan noterades AIK i kväll för sin sämsta publiksiffra någonsin i allsvenskan på Friends Arena sedan man flyttade in 2013: 8 507 åskådare. Den med AIK-mått mätt svaga siffran var dock inget som lagkapten Nils-Eric Johansson lade märke till sett till stämningen.

- Nej, det är svårt att känna hur många som är där när man är nere på planen. Sedan är ju kärnan på Norra alltid där och håller igång. Men det kanske är bland de som sitter runt omkring som det sinar, säger han.

Vad tror du att det beror på?
- Det är väl delvis på att guldet är borta. 

Kan du då förstå att det då, att det blir en svagare publiksiffra när guldet är kört?
- Nja… Folk kanske känner besvikelse? Men vi har haft ett tapp rent generellt tror jag, och svårt att få hit publik. Vi försöker med en massa olika kampanjer, men lyckas ändå inte. Ibland är det trender som går och inte går, det märker man i Hammarby, där går ju trenden. Men just nu går den inte hos oss. Vi får fortsätta gnugga och försöka få hit så mycket vi kan.

Desto positivare för AIK var att man i kväll säkrade en Europaplats för nästa säsong, då man som sämst kan komma trea i årets allsvenska.

- Det känns jättebra… Även om det är svårt att vara glad på något sätt. Vi får gå in och göra vårt jobb helt enkelt, vara professionella och hitta must och glädje. Det är aldrig roligt nära man inte når sina mål, men man får sätta upp lite nya, säger Johansson.

Att du har svårt att glädjas, syftar du då på att SM-guldet gick till Malmö?
- Ja, precis. Och att vi förlorade mot Göteborg så klart.

Se höjdpunkterna från mötet i spelaren ovan. 

Publicerad 2016-10-27 kl 22:00
ALLSVENSKAN

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER