Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

AIK:s röda siffror - gick back med 21 miljoner kronor

Allsvenskan

AIK har presenterat sitt bokslut för 2023.
"Gnaget" gick back med hela 21 miljoner kronor efter skatt.

8:12
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån/AIK.

I spelaren ovan ser du en genomgång av AIK:s grupp i svenska cupen.

AIK har ett turbulent 2023 bakom sig. Herrlaget slutade på elfte plats och under säsongen fick tränaren Andreas Brännström sparken och Manuel Lindberg, vd och klubbchef, avgick. Dessutom gjorde "Gnaget" flera nyförvärv under sommaren och det kostade.

Nu har klubben presenterat sitt bokslut för 2023 och det är ingen munter läsning. AIK:s resultat efter skatt landar på minus 21 miljoner kronor, där driftresultatet var på minus 77,3 miljoner kronor. AIK:s intäkter uppgick till 240,1 miljoner kronor på helåret, vilket var nästan 500 000 kronor mindre än 2022. 

AIK:s rörelseresultat landade på minus 27,8 miljoner kronor, att jämföra med plus 16,7 miljoner kronor 2022.

Annons

"Samtidigt som vi sett en tillväxt för våra intäkter har även AIK Fotbolls driftskostnader ökat. Detta är främst kopplat till stora investeringar i den sportsliga verksamheten över längre tid och i synnerhet de två investeringstunga transferfönster som genomfördes under 2023. Klubbens balans är fortfarande god med ett eget kapital på 65 miljoner kronor. Resultatmässigt kommer klubbens ekonomi att vara under kontroll givet att vi följer den verksamhetsplan och budget som ligger till grund för driften",  skriver vd:n Fredrik Söderberg i bokslutskommunikén. 

Han fortsätter:

"Däremot medför intäkts- och kostnadsökningarna större svängningar mellan in- och utbetalningar vilket i sin tur påverkar kassaflödet. En fokusförflyttning i den ekonomiska styrningen från rörelseresultat till likviditet kommer därför vara nödvändig. Det innebär i praktiken att vi behöver arbeta med en plan för finansiering av verksamheten på både kort och lång sikt i syfte att trygga kassan under de kommande åren".

Annons

AIK:s egna kapital uppgår till 65,2 miljoner kronor. Samma siffra 2022 var 86,2 miljoner kronor.

Publicerad 2024-02-16 kl 08:28

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto