POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Ajdarevic framtid oviss - öppen för att stanna i HIF

Foto: Scanpix

Astrit Ajdarevic låneavtal med Helsingborgs IF löper ut 15 juli. Nu ska parterna snart diskutera framtiden.
- Vi ska se hur HIF resonerar, säger agenten Miro Jaganjac till Fotbollskanalen.

Inför säsongen lånade Helsingborg in Astrit Ajdarevic från belgiska Standard Liege. Mittfältaren/anfallaren, med meriter från spel i klubbar som Liverpool och Charlton, skrev på ett avtal fram till sommaren.

Nu börjar kontraktet, som sträcker sig till den 15 juli då det svenska transferfönstret öppnar, gå mot sitt slut och snart kommer Ajdarevic framtid avgöras.

För det är ännu oklart vad som händer med 25-åringen, som gjort elva allsvenska framträdanden under säsongen.

- Han ska spela de två matcherna som är kvar innan den 15 juli och så får vi prata med Henrik (Larsson, manager i Helsingborg) och Standard Liege. Vi får se först och främst hur Henrik och HIF resonerar och sedan hur Standard Liege resonerar, säger spelarens agent Miro Jaganjac till Fotbollskanalen.

På grund av ett tajt spelschema och därefter en semesterperiod har parterna ännu inte diskuterat något kring vad som ska hända när avtalet löper ut.

- Men framöver ska vi sätta oss ner, säger Jaganjac.

Vad är er och Astrits önskan kring vad som ska hända?
- Önskan är att fortsätta spela a-lagsfotboll som han har gjort nu, i Helsingborg. Sen var någonstans det blir, det får vi se. Så här långt har Astrits och Henriks relation varit jättebra och han har fått förtroendet från Henrik. Astrit har gjort sitt bästa, men sen kanske vissa matcher varit bra och andra mindre bra. Men det är så det är, det går upp och ner.

- Vi får se vad det blir av det. Jag vet faktiskt inte om han blir kvar eller inte, eller vad Standard Liege tänker kring hans situation i Helsingborg.

Kan han tänka sig att fortsätta i allsvenskan?
- Ja, absolut. Allsvenskan blir bättre och bättre för varje år. Han skulle kunna spela där.

Ajdarevic kontrakt med Standard Liege går ut först nästa sommar - men till den belgiska klubben lär det inte bli någon återkomst.

- Sannolikheten att han återvänder till Standard Liege är väldigt liten. Jag har väldigt svårt att se honom gå tillbaka dit, säger Miro Jaganjac.

Publicerad 2015-06-18 kl 09:30
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå