Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Åkeby om Zoran och Aral: "Konstiga val"

Allsvenskan

Djurgården ligger på kvalplats i tabellen inför ödesderbyt mot Hammarby på söndag. Den stora guldmakaren Sören Åkeby är nu kritisk till klubbens organisatoriska satsningar.

- Som utomstående sedan en längre tid kan man tycka att det var ett konstigt val med Göran Aral som sportchef, han hoppade ju av för några år sedan. Sedan att ta tillbaka en sparkad tränare (Zoran Lukic), bara det ger konstiga vibbar, säger Sören Åkeby till FotbollDirekt.se

Sören Åkeby bildade tillsammans med Zoran Lukic ett fruktat tränarpar under början av 2000-talet när Djurgården kammade hem två SM-titlar och ett cup-guld. Idag är han kritisk till ledande personer inom föreningen och de val man gjort.

- Man har inte varit tillräckligt tydliga med vad man vill. Bosse Lundquist, Tommy Jacobsson och Bosse Andersson har lämnat. De var de stora namnen från min tid i klubben. Man prenumerar inte på tjänster, men man kan inte ta bort alla på en gång.

ANNONS

Har inte spelarna ett ansvar i det här också? - Det är spelarna som ska göra jobbet på planen, men det gäller att ha ledare som bygger upp ett självförtroende och en trygghet. Jag vill poängtera att jag inte är någon grinig jäkel, för min del är inte några problem. Jag har haft min fina tid i klubben, men jag har fortfarande ett stort hjärta för den. Man blir ju besviken när de inte får ihop det.

Åkeby, som idag tränar GIF Sundsvall menar att förändringar av spelsystem i kombination med spelare på fel positioner är annan starkt bidragande orsak till det prekära tabelläget.

- Det känns inte som att man har spelare på rätt positioner. Jag står ju inte och tittar på träningarna, men trygghet är A och O inom fotbollen och så fort motståndarna får bollen uppträder man nervöst och de ser inte ut att vara vän med bollen.

ANNONS

Att Stockholmsfotbollen inte är vad den en gång varit är tydligt. AIK går starkt och nykomlingen Brommapojkarna ser ut att ha god chans att hänga kvar. Men Djurgården och Hammarby har det desto kämpigare. Något Sören Åkeby finner oerhört tråkigt.

- Det är stora klubbar och självklart ska bägge lagen ligga i allsvenskan. Det kommer man säkert att göra i slutändan också. Men man måste få kontinuitet. Om man talar om DIF så går det att diskutera hur bra det är att sparka EN tränare och låta den andra vara kvar. Man får ingen lugn och ro på det viset, nu gäller det att vara stark.

Hur slutar matchen? - Hammarby har ett bättre självförtroende. De har spelat bra fotboll ett tag och förtjänat mer poäng. Djurgården har sett darriga ut och sådant brukar avgöra.

EMIL RONNEMAN

Publicerad 2009-08-07 kl 09:44
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto