Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Al-Ammari valde Blåvitt - trots stort intresse: "Har högre ambitioner än att spela i superettan"

Allsvenskan

GÖTEBORG. När Halmstads BK trillade ur allsvenskan var det utländska intresset för Amir Al-Ammari, 24, stort.
I stället valde mittfältaren en flytt några mil norrut - till IFK Göteborg.
- Både klubben och jag vill framåt, och just därför blev det Blåvitt, säger Al-Ammari till Fotbollskanalen. 

Foto: Bildbyrån.

2020 förlorade Jönköpings Södra, som Amir Al-Ammari då tillhörde, det allsvenska kvalet mot Kalmar FF. Det blev ändå allsvenskt spel för Al-Ammari i fjol, som valde att skriva på för nykomlingen Halmstads BK. Där har den offensivt lagda mittfältaren imponerat, och stod för tre mål på 29 matcher under sin allsvenska debutsäsong.

Trots en stark start på säsongen, föll HBK i det negativa kvalet mot Helsingborgs IF, och nu väntar en omstart i superettan. För Al-Ammari blir det dock allsvenskt spel. I dagarna skrev 24-åringen på ett treårsavtal med IFK Göteborg, som köpt loss honom. 

Han berättar att den första tiden i klubben varit bra - och kvaliteten på träningarna likaså.

ANNONS

- Den har varit bra. Jag var nere ett pass i fredags och så har jag haft två pass nu på morgonen, så det har varit bra. Tempot har varit riktigt bra, faktiskt. Man märker att alla vill mycket på träningarna och det smäller och går fort. Helt klart bra tempo på träningarna, säger Al-Ammari till Fotbollskanalen.

Han berättar att det har varit lätt att acklimatisera sig i klubben.

- Det beror väl lite på hur man är som människa. Jag är ganska öppen och social så jag har inga problem att komma in i nya lag och socialisera mig. Det är ganska lugnt. 

Hur gick tankarna kring att lämna Halmstad? Ett självklart beslut?
- Jag har sagt det tidigare, jag har högre ambitioner än att spela i superettan. Jag har varit i den serien tidigare och känner mig ganska så klar med den, säger Al-Ammari och fortsätter:

ANNONS

- Blåvitt har samma ambitioner som jag som fotbollsspelare. Jag tycker att mina ambitioner och mål matchar Blåvitts. Både klubben och jag vill framåt, och just därför blev det Blåvitt. 

Var intresset för dig stort efter fjolårssäsongen?
- Det var fler klubbar intresserade, främst utomlands. Sedan valde jag att stanna i Sverige och allsvenskan. Där och då kände jag att just Blåvitt skulle ge mig den bästa utvecklingen. De flesta klubbarna utomlands är mitt i säsong och jag kände att jag behövde en försäsong med just Blåvitt. Det kändes bäst. 

Var det fler allsvenska klubbar med i racet?
- Det tänker jag inte uttala mig om. Nu är jag i Blåvitt, har skrivit på för tre år och det är här mitt fokus ligger.

I Blåvitt väntar nu en stenhård konkurrens om mittfältsplatserna med spelare som Gustav Svensson, Simon Thern och Sebastian Eriksson. Positivt för alla parter, menar Al-Ammari.

ANNONS

- Det är klart att det är bra fotbollsspelare. Det kommer även att höja mig, konkurrens ger alltid något bra. Man ligger på och sporrar varandra. 

- Jag är en hårt jobbande innermittfältare, men har mina främsta styrkor i offensiven. Jag har en bra vänsterfot, bra spelförståelse och främst ett bra passningsspel. Om jag kombinerar det med mina lagsspelare så tror jag att det kommer gå bra. 

Vad tror du att Blåvitt kan uppnå i år?
- Vi har en bra trupp och man visade i slutet av förra säsongen att det finns ett gäng bra spelare. Jag tror man hade sex vinster på de sista åtta matcherna, så det finns i laget, det gäller bara att få ihop det. Målsättningar och sådant är ingenting som vi har pratat om än. Men det finns i laget och det är klart att man ska sikta uppåt i en klubb som Blåvitt, avslutar Al-Ammari.

ANNONS
Publicerad 2022-01-17 kl 17:56

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto