Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Alexandersson tillbaka i Blåvitt efter utlåning: "Fick ut exakt det jag ville"

Allsvenskan 2021-11-27 kl 09:00

GÖTEBORG. Noah Alexandersson, 20, har under hösten varit utlånad till norska Moss.
Samtidigt har han fått se sitt IFK Göteborg hotas av nedflyttning.
- Det var tufft att se det från Norge, säger Alexandersson till Fotbollskanalen. 

Foto: Bildbyrån

2017 bröt han foten, 2018 drog han baksidan och i fjol var det en ryggskada som inte ville ge med sig. Noah Alexanderssons resa till allsvenskan och IFK Göteborg har inte alltid gått på räls.

- Jag har haft lite småskit. Jag har inte riktigt fått en kontinuitet, jag har haft många småskador. Och så den större som höll mig borta i fjol. Det har varit lite småjobbiga skitsaker, suckar Alexandersson. 

Men nu är han åter tillbaka i Blåvitt - efter en tolv veckor lång utlåning till Moss FK i norska tredjeligan. Där har 20-åringen haft en nyckelroll och stått för fyra mål på 13 matcher. 

- Den (utlåningen) var nyttig, tycker jag. Jag spelade mycket. Den var även välbehövlig, jag behövde komma i väg och spela. Jag fick ut exakt det jag ville, säger Alexandersson. 

ANNONS

- Framför allt att få spela tävlingsmatcher och få 90 minuter i benen, det var det viktigaste. Att få spela nonstop utan att få några känningar eller bakslag på de skador som jag haft tidigare. 

För dem som inte känner till den norska tredjeligan så bra, vilken nivå håller den?
- Det är rätt likt Sverige. Jag skulle säga att det är bättre att spela där än att få U21-matcher i reservlagsserien här. Där borta är kvaliteten mycket bättre. Topplagen håller ganska bra nivå, bottenlagen är väl sådär. Jag skulle säga att det är ganska likt svenska division ett. Sedan har jag inte spelat i division ett, så jag vet inte. Men jag skulle säga att det är på samma nivå, ungefär. 

Fanns det svenska klubbar med i bilden när du bestämde dig för att gå på lån?
- Det kan jag inte säga så mycket om, men jag kände att Moss var den bästa lösningen där och då. 

ANNONS

Under perioden i Norge har Alexandersson utvecklats som fotbollsspelare - men också på distans fått följa en besvärlig säsong för IFK Göteborg. Blåvitt, som för bara några matcher sedan på allvar var indraget i den allsvenska bottenstriden. 

- Det var tufft i början. Det var nästan exakt när jag lämnade som det började gå lite knackigare. Det var tufft att se det från Norge, men jag visste att med den kvaliteten som vi har så kommer de vända på det, förr eller senare. Det gjorde de också, så det var skönt, berättar Alexandersson. 

Vad är målsättningen för dig i Blåvitt nu när du är tillbaka? 
- Det är ju så klart att försöka ta en plats. Fortsätta spela och framför allt hålla mig skadefri, få in kontinuiteten. Men så klart är målet att ta en tröja till slut, det är vad man strävar efter. 

ANNONS

I Moss fick Alexandersson först spela som offensiv mittfältare - för att sedan gå över till en kant. Det är i den sistnämnda rollen han ser sig själv i Blåvitt. 

- Vi började i 4-3-2-1 och då spelade jag som tia. Sedan gick vi över till 4-3-3, då fick jag en av kantpositionerna där framme. Lite friare, men ändå på kanten.

- Just nu spelar vi ju utan tia i Blåvitt, men det är väl där jag känner att jag får ut mest av mina kvaliteter. I Blåvitt blir det förmodligen en kant, vilket jag också behärskar bra. Det spelar inte så stor roll om det är som tia eller på kanten, det beror lite på hur man spelar. 

IFK Göteborg avslutar allsvenskan 2021 med matcher mot Östersund och IFK Norrköping. Då får Noah Alexandersson inte vara med. 

- Nej, det får jag inte. Jag vet inte exakt vad reglerna säger, men i och med att jag varit i ett annat land så får jag inte spela i Blåvitt, Moss och sedan Blåvitt igen under samma transferfönster, säger han. 

ANNONS

Noah Alexandersson har representerat IFK Göteborg i sammanlagt tolv allsvenska matcher. Hans kontrakt sträcker sig över 2022. 

Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto