Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Allsvensk debutant i Elfsborgs mål: "Kevin har gett mig lite tips"

Allsvenskan

David Olsson är redo för sin allsvenska debut.
Han räknar dock inte med att konkurrera ut Kevin Stuhr Ellegaard.
- Även om jag gör en bra match så kommer han ändå spela nästa, säger han till Fotbollskanalen.

3:38
Nästa

Avbryt
Försök igen

I klippet ser ni höjdpunkterna från cupmötet med Landskrona där Kevin Stuhr Ellegaard visades ut.

I cupmötet med Landskrona Bois fick Kevin Stuhr Ellegaard syna det röda kortet under matchens slutminuter. Då Elfsborg hade gjort alla sina byten fick i stället Viktor Prodell hoppa in mellan stolparna – och gjorde det med den äran.

Nu har disciplinnämnden beslutat att Ellegaard ska stängas av den nästkommande matchen i allsvenskan samt första matchen i svenska cupen nästa år. Det öppnar i sin tur upp för David Olsson, 20, som mot Kalmar FF får göra allsvensk debut.

- Det känns bra. Jag känner mig redo för uppgiften. Jag har känt att jag varit förberedd större delen av året så det ska bli kul att få chansen, säger Olsson till Fotbollskanalen.

ANNONS

Olsson är uppvuxen i Borås och var tidgare en flitig besökare i Elfsborgs klacksektion. Därför blir debuten extra speciell.

- Ja, jag har vuxit upp hundra meter från arenan och gått på matcher sedan jag var liten så det ska bli väldigt speciellt. Jag har bott i Borås hela mitt liv också. Det blir roligt att spela inför hemmasupportrarna.

Ser du det som din chans att konkurrera ut Kevin på sikt?
- Nej, om jag gör en bra match så kommer Kevin ändå spela nästa match. Han är fortfarande förstemålvakt. Jag vill bara göra en bra match och visa upp mig så att folk ska veta vad jag går för.

Hur skulle du beskriva dig som målvakt?
- Jag är ganska stor, lika lång som Kevin ungefär. Jag skulle nog säga att jag är ganska lik honom i speltypen. Stor och stark, bra på närspelet, i luften men också med fötterna.

ANNONS

Olsson har också fått tips och råd av både tränaren Magnus Haglund samt Stuhr Ellegaard kring hur han ska agera.

- Ja, vi har snackat lite och det har mest handlat om att jag inte ska vara för nervös och så. Mest lugnande ord från Magnus. Jag har snackat med Kevin också som har gett mig lite tips och lite råd. Att behålla lugnet och inte vilja för mycket. Bara göra det man är bra och göra det bra.

Matchen visas på C More Live 3 och på cmore.se med start 15.00.


Exklusiv tävling: Vinn en Superfotbolls-weekend i London för dig och en vän

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-09-10 kl 09:30

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto