Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Allsvensk start planerad 14 juni - Tegnell bestämd: "Inte med publik"

Allsvenskan

Sef vill dra igång allsvenskan den 14 juni - med publik.
Nu slår Anders Tegnell hål på den planen.
- Inte med publik, säger statsepidemiologen till SVT. 

Foto: Bildbyrån.

Fotbollskanalen kunde i fredags berätta att allsvenskan på herrsidan planeras ha premiär den 14 juni i år, så länge Folkhälsomyndighetens rekommendationer inte sätter stopp för spel. Det bekräftade även intresseorganisationen för klubbarna i allsvenskan och superettan, Svensk Elitfotboll, under tisdagen och slog fast att man arbetar mot det datumet. 

"Datumet meddelades för de 32 medlemsklubbarna på ett extrainsatt klubbchefsmöte via videolänk under tisdagen och alla klubbar visade enighet runt 14 juni. Nu kvarstår ett arbete med att färdigställa årsplanen för allsvenskan och superettan där det första steget är att invänta Uefa:s internationella kalender för att se vilka datum som är spelbara", gick det att läsa i Sef:s kommuniké.

Annons

Men än så länge är det oklart om det kan bli allsvensk premiär då, precis som om publik kan vara på plats för att se matcherna.

Sef kommunicerade dock under tisdagen att man har en ambition om att fortfarande spela alla matcher med publik, men möjligen är det omöjligt. 

Statsepidemiolog Anders Tegnell har tidigare uttalat sig om att det, med stor sannolikhet, måste spelas matcher utan publik, om det blir spel i sommar, och att han har svårt att se publik på matcher förrän tidigast till hösten.

Nu sätter sig Tegnell åter emot Sef:s ambition efter att ett nytt startdatum, den 14 juni, planerats in. Tegnell gav under onsdagen ett bestämt svar till SVT på frågan om det är rimligt med allsvensk premiär den 14 juni: 

- Inte med publik, säger han till SVT. 

Just nu är sammankomster med fler än 50 deltagare inte tillåtna i Sverige, vilket i dagsläget sätter stopp för spel inför publik. Folkhälsomyndigheten och i förlängningen Svenska Fotbollförbundet har också gett besked om att det för tillfället råder stopp för alla typer av seniormatcher.

Annons
Publicerad 2020-04-22 kl 15:03

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto