Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Allsvensk stjärna ska ha erkänt sexuellt ofredande - stryks ur landslagstrupp

Allsvenskan

En allsvensk stjärna anklagas för att ha sexuellt ofredat en kvinna, enligt media i sitt hemland.
Kvinnan hävdar att spelaren erkänt och betalat skadestånd till henne.
Nu har han plockats bort från landslagstruppen som han tillhör.

Foto: Bildbyrån

Det var hösten 2017 som ofredandet ägde rum, enligt kvinnan. Hon har nu valt att berätta om händelsen i media på grund av att förbundet vars landslag som spelaren tillhör försökt tysta ner den. Förbundsordföranden sa nyligen i en intervju att man aldrig har fått in några rapporter om misstänkta sexualbrott som ska ha begåtts av landslagsspelare - och det fick kvinnan att reagera.

Kvinnan hävdar nämligen att hon berättat för förbundet om att hon blivit sexuellt ofredad av en landslagsspelare och att förbundet erbjudit henne att skriva på ett sekretessavtal som skulle hindra henne från att prata om det hon upplevt. Det erbjudandet tackade hon nej till.

ANNONS

Efter att hon gått ut med sina anklagelser öppet har förbundsordföranden backat från sitt tidigare uttalande och kallat det för ett "misstag", enligt medier i landet. Situationen har lett till stora rubriker och den har skakat om förbundet rejält. Ordföranden har exempelvis tvingats lämna sin post.

Så vad blev kvinnan utsatt för? Hon berättar att det var på en nattklubb i deras gemensamma hemland som en landslagsspelare skadade henne.

- Han tog tag i mig i skrevet. Och lite senare gick han till fysiskt angrepp mot mig, då höll han i min nacke i några sekunder. Jag hade synliga skador i två-tre veckor efteråt, säger kvinnan i en intervju med en tv-kanal.

Efter att intervjun publicerades har en allsvensk stjärna pekats ut som den anklagade mannen, av media i hans hemland.

Kvinnan säger att hon dagen efter händelsen gick till polisen och anmälde spelaren, men polisutredningen ledde aldrig till någonting då parterna ska ha gjort upp om saken på egen hand. Kvinnan säger att hon haft ett möte med spelaren där han bett om ursäkt och att han även betalat skadestånd till henne. Hon hävdar att spelaren inte ifrågasatt hennes historia, utan erkänt det hon berättat.

ANNONS

Efter att anklagelserna nu blivit omskrivna har det berörda nationsförbundet fattat beslut om att stoppa den allsvenske stjärnan från kommande landslagssamling. Man har meddelat att det är förbundets styrelse som bestämt att han inte ska vara med i landslaget. Något skäl till varför han stryks från truppen ger inte förbundet.

Fotbollskanalen har under söndagen och måndagen sökt spelaren, via hans klubb, men utan framgång. Vad den allsvenska klubben säger om situationen? Inga kommentarer, i nuläget.

Klubbens högst uppsatte tjänsteman kände inte till anklagelserna eller det faktum att spelaren stoppas från landslagsspel när Fotbollskanalen tog kontakt med honom under måndagsmorgonen. Då bad han om att få återkomma efter att ha pratat med spelaren. När Fotbollskanalen talade med samme klubbledare runt lunchtid meddelade han att man ännu inte lyckats få tag i spelaren.

ANNONS
Publicerad 2021-08-30 kl 12:15
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto