Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Allsvensk tragedi: Åskådare död - föll ihop på Gamla Ullevi

Allsvenskan

En supporter föll ihop på Gamla Ullevis läktare inför Gais premiär.
Personens liv gick inte att rädda.

Foto: Bildbyrån.

Det var inför den allsvenska premiären mellan Gais och BP på Gamla Ullevi som tragedin ägde rum.

En åskådare ramlade då plötsligt ihop på läktarplats. Personen fick hjärt- och lungräddning på arenan och fördes sedan till sjukhus.

Under natten till måndagen uppger polisen för Göteborgs-Posten att personens liv inte gick att rädda.

- Det är helt fruktansvärt att det, på en sådan dag som skulle vara en otrolig glädje och en dag som vi verkligen har längtat efter, slutar så här. Det är fruktansvärt att något sådant här inträffar och vi skickar alla våra tankar till den här personens anhöriga och nära och kära, säger Szofia Jakobsson, kommunikationsansvarig i Gais, till GP.

Annons

Matchen, som BP vann med 4-0, spelades som planerat i går, söndag. Jakobsson berättar att det fanns en diskussion kring huruvida premiären skulle spelas överhuvudtaget.

- Dialogen fanns självklart om det, vilket är helt rimligt, men med den information vi hade då så gjorde vi bedömningen att matchen skulle spelas, säger hon till samma tidning.

- Personen togs i ambulansen ungefär en kvart innan matchstart. Vid det tillfället visste vi helt enkelt inte vad personens tillstånd var. Vi hade inte mer information då än att ett sjukdomsfall hade inträffat och att personen i fråga hade avförts i ambulans. Med bakgrund av den informationen så togs beslutet att matchen skulle spelas.

Anhöriga är underrättade.

Publicerad 2024-04-01 kl 07:48

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto