Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Allsvenska domarna ska medietränas - videogranskning aktuellt för 2018

Allsvenskan

De allsvenska domarna ska medietränas i sommar, och videogranskning kan införas redan under nästa år.
Beskeden ger domarbasen Bosse Karlsson i en intervju med Aftonbladet.

1:00
Nästa

Avbryt
Försök igen

Under den allsvenska vårsäsongen har många domslut blivit omdiskuterade och domarna har fått skarp kritik för sitt agerande både på och utanför plan. Bland annat har AIK:s sportchef Björn Wesström efterfrågat en större dialog med domarna och föreslagit att de ska sitta med på presskonferenserna efter matchen för att förklara sig i media och därmed också skapa en större förståelse mellan alla parter.

Bosse Karlsson, ordförande i Svenska Fotbollförbundets domarkommitté, medger att det fattats en del beslut under våren som är felaktiga och att domarna ska ha kritik för det. Men han är också besviken över de situationer där domarna fått kritik trots att de fattat korrekta beslut.

ANNONS

I en intervju med Aftonbladet berättar Karlsson bland annat om feedbacken som domarkommittén ger till de allsvenska domarna och domarbasen säger att man till exempel meddelat Mohammed Al-Hakim att han borde ha dömt straff till AIK i derbyt mot Djurgården, när Sauli Väisänen tacklades.

Domarbasen medger också att Malmö FF-Östersund var ett svårt uppdrag för den oerfarne Magnus Lindgren, men lägger till:

- De två utvisningarna av Malmöspelare (Franz Brorsson och Behrang Safari) var helt riktiga, sen kan vi diskutera den som Östersund (Jamie Hopcutt) fick.

Mycket fokus riktades mot just Lindgren efter den matchen och domaren fick skarp kritik från bland annat Malmö FF:s lagkapten Markus Rosenberg.

- Domarkåren påverkade matchen. De tappade matchen, sa Rosenberg till C More.

Kommunikationen med media från domarnas sida vill SvFF ska bli bättre framöver och därför har man nu bestämt att medieträna dem under sommaruppehållet.

ANNONS

- Det bästa är om de ställer upp och säger sin synpunkt. Vi vill helst att de har sett situationen innan de uttalar sig, så det inte blir helt fel, men de får själva bestämma. Under uppehållet kommer de att få medieträning, säger Bosse Karlsson till Aftonbladet.

Vidare berättar Karlsson att videogranskning kan införas i allsvenskan redan under nästa år.

- Det är inte långt borta, säger Karlsson som menar att till exempel Djurgårdens offsidemål mot IFK Göteborg kunde ha upptäckts med hjälp av den tekniken.

Videogranskning kommer att användas under VM i Ryssland nästa år, enligt Fifa-presidenten Gianni Infantino. Vill du se hur tekniken fungerar? Kolla in det här klippet.

Se Djurgårdens offsidemål mot Blåvitt i spelaren ovan.

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-06-01 kl 08:26

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto