Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
29v

Allsvenska islänningarna stoppas från spel - av Fifas regelverk

Foto: Bildbyrån

Elias Mar Omarsson är uppsatt på Islands reservlista till VM - därför stoppas han av Fifa från Blåvitts möte i morgon. Samma sak gäller för Hammarbys Arnor Smarason, men Jiloan Hamad är dock tillgänglig.
Det här gäller, så vitt vi har förstått det, bara de isländska spelarna, säger Hammarbys assisterande tränare Joachim Björklund till Fotbollskanalen.

Helgens allsvenska omgång är den sista innan VM. Men mästerskapet påverkar redan nu en rad allsvenska klubbar. Bland annat så stoppas Elias Mar Omarsson från IFK Göteborgs match mot Sundsvall under söndagen. Anfallaren är uppsatt på Islands reservlista till VM, och enligt Fifas regler så får inte reserver till VM spela matcher mellan den 21 och 27 maj för att under den tiden ha en viloperiod om man inte har dispens. 

- Jag visste inte om det här utan fick reda på det i dag. Reglerna är tydligen sådana, säger Blåvitt-tränaren Poya Asbaghi till GT.

Det är synd att han inte får spela mot Sundsvall. Vi hade fått användning av honom.

Jon Gudni Fjoluson missar IFK Norrköpings match mot AIK under lördagen av samma anledning. Det gör även Hammarbys Arnor Smarason.

Janne Andersson har inte velat avslöja Sveriges reserver, men enligt Fotbollskanalens uppgifter är Hammarbys Jiloan Hamad en av dem och ÖFK:s Ken Sema en annan. SVT har också uppgett att Östersunds Sotirios Papagiannopoulos är en av reserverna. Men tack vare att Janne Andersson inte velat avslöja sina reserver så kan de spela, enligt Hammarbys assisterande tränare Joachim Björklund.

- Det gäller inte för Hamad, men däremot för Smarason, så han finns tyvärr inte med på resan, säger Björklund till Fotbollskanalen.

- Det här gäller, så vitt vi har förstått det, bara de isländska spelarna. Om man är officiellt uppsatt på reservlistan och inte landet har sökt dispens, så får man inte vara med och spela. Sverige har gjort på ett annat sätt och därför påverkar det inte Jiloan.

Helsingborgs anfallare Andri Rúnar Bjarnason finns också med på Islands lista över reserver till VM, men är i sin tur tillgänglig för spel i måndagens match mot Jönköpings Södra. Den sista vilodagen är nämligen på söndag.  

Publicerad 2018-05-26 kl 15:13
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons