Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Allsvenska klubbar jagar Besara - ÖSK kan tvingas sälja billigt

Allsvenskan

Nahir Besara är aktuell för en flytt bort från Örebro SK.
Stjärnan kan köpas loss billigt och allsvenska klubbar visar intresse, erfar Fotbollskanalen.
- Jag har kontrakt med ÖSK och förhåller mig till det, kommenterar Besara.

Foto: Bildbyrån.

I somras vände Nahir Besara tillbaka till Örebro SK, efter spel i Förenade Arabemiraten. Då skrev han på ett kontrakt över tre och ett halvt år. Men redan nu är stjärnan aktuell för en flytt bort från ÖSK, uppger flera källor för Fotbollskanalen.

Kontraktet gäller trots degraderingen till superettan, men enligt uppgifter till Fotbollskanalen finns det en överenskommelse mellan Besara och Örebro om att 30-åringen kan lämna billigt i vinter. På så vis skulle ÖSK bli av med en nyckelspelare, men också stora lönekostnader under de kommande åren.

Källor talar om att det belopp som en köpande klubb behöver betala för att få loss Besara ligger på bara några hundra tusen kronor. Och det finns exempelvis allsvenska klubbar som hört sig för kring forwarden, erfar Fotbollskanalen.

Annons

Själv är Besara fåordig om sin situation i Örebro, men han utesluter inte en flytt och han medger att han för samtal med klubben om framtiden.

- Vi har pratat om allt möjligt men inte landat i något ännu. Just nu har jag kontrakt med ÖSK och förhåller mig till det. Du får ursäkta mig, men jag gillar ÖSK och respekterar fansen, säger Besara.

Han säger att han ”får se vad som händer” och medger samtidigt att andra klubbar visat intresse.

- Det har funnits intresse från olika klubbar i olika ligor, men som jag sa så har jag kontrakt med ÖSK och det är så situationen ser ut just nu.

Hur ser du på att spela i superettan?
- Det är en bra fråga. Grejen är att jag fortfarande har kontrakt med ÖSK, så det är något jag måste ställa mig in på.

Vill du spela högre upp?
- Som situationen ser ut just nu har jag kontrakt med ÖSK och tränar på med dem.

Annons

På frågan om det finns en utköpsklausul som ger honom möjligheten att lämna billigt svarar Besara:

- Inga kommentarer. Jag vill hålla det respektfullt och inte kommentera klausuler i mitt kontrakt.

ÖSK:s fotbollschef Axel Kjäll är även han tillknäppt om läget kring Besara.

- Vi har haft en kontinuerlig dialog och pratat några gånger. Nu har vi börjat träna och då har vi pratat lite mer. Vi förstår så klart att det är en spelare som utifrån vad han har presterat i allsvenskan tidigare kan vara aktuell för andra klubbar. Så är det ju, men just nu är han en ÖSK-spelare, säger Kjäll.

Har han uttryckt en önskan om att lämna?
- Vad vi har pratat om stannar mellan oss. Nahir har en stor kärlek till ÖSK och klubben är viktig för honom. Förra säsongen gick inte som varken vi eller han hade hoppats på och vi har diskuterat vad det innebär att spela i superettan.

Annons

Har det funnits intresse för honom i vinter?
- Vad som är intresse är alltid svårt att definiera, jag vill och kan inte kommentera det just nu. Nahir är en väldigt duktig spelare och om du frågar tränare samt sportchefer i både Sverige och Skandinavien är han en spelare som stuckit ut de senaste säsongerna. Vi går in i ett fönster nu och saker kommer att visa sig då.

Uppgifterna om överenskommelsen mellan Besara och ÖSK som ger en köpande klubb möjligheten att få loss spelaren till ett lågt belopp kommenterar Kjäll på följande vis:

- Innehåll i spelares avtal är inget vi diskuterar i media. Ingen av spelarna har avtal som ger dem rätt att lämna efter att vi åkt ur, sen exakt vad som står i kontrakten vill jag inte uttala mig om.

Publicerad 2022-01-07 kl 11:23

"JUST NU: Allsvenskan” - din dagliga nyhetspodd om Allsvenskan

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto