Flertalet av de få gick hem besvikna.
Gefle vann med 1-0 (1-0).

Om de färska allsvenskarna inte redan listat ut det, vet de en hel del i ämnet efter de två inledande matcherna.
Misstag straffar sig. Hårt och omgående.

Man ska helst träffa bollen rent och rejält i fritt läge framför mål, inte halvdant som anfallaren Viktor Prodell när han fick chansen. Man ska inte heller sparka i luften som siste man, som mittbacken Alberis da Silva.
Två händelser som skedde inom loppet av tre minuter mitt i den första halvleken och fick avgörande konsekvenser.

Alexander Gerndt rann igenom och placerade segermålet till höger om Henrik Gustavsson. Utan krångel och krusiduller.

-Jag försökte bara trycka ned den i bortre hörnet, den brukar finnas en lucka där, säger Gerndt.

Lika vass var han inte några minuter senare.
Jonatan Bergs rensande spark blev till en perfekt passning, Gerndt hade fritt fram men Gustavsson väntade ut honom.

Åtvidaberg skapade tillräckligt för att få till stånd en förtjänt kvittering. Kristian Bergströms vänsterfot kommer säkerligen att ordna en och annan allsvensk poäng framöver. Den här gången prickade han ribban med en mäktig frispark.
Han fick en möjlighet till och den gången ställde Gefle en försvarare vid ena stolpen. Men Bergströms frispark smet utanför. Så även Prodells avslut sedan han dansat in i straffområdet. Liksom Oscar Möllers närskott med bara minuter kvar.
Men bollen tog en lurig studs på en tuva precis i skottögonblicket.

Tränaren Daniel Wiklund:

-Tittar man på antalet avslut är det helt jämnt, men gör vi inte mål kommer vi aldrig att vinna några matcher.
-Vi krigade, stod upp... men allt det är skit om vi inte vinner matcher.
Hugosson i vägen

Inhopparen Dejan Doslic var ytterst nära 1-1 två gånger på tilläggstid men Mattias Hugosson räddade poängen åt Gefle.
-Det var några jättelägen. Kändes som om de sköt på allt och alla. För att vinna borta i allsvenskan måste man ha både tur och skicklighet och det hade vi i i dag, säger Hugosson.

Åtvidaberg hade varken det ena eller andra. Poänglöst och inte ett mål framåt på 180 minuter, fakta som inte ljuger.
-Tuff inledning, men jag tror inte att det är någon fara. Vi har Halmstad borta i nästa match och får hoppas på en islossning där. Jag tycker att vi var bättre än Gefle, men det gäller att sätta chanserna också, säger Oscar Möller.