POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Allsvenskans äldsta fortsatt tredjemålvakt i Helsingborg: ”Så länge jag hinner med så”

Officiellt är AIK:s Kyriakos Stamatopoulos, 36 år, Allsvenskans äldsta spelare. Helsingborgs IF har dock spelarlicenserna för både Christoffer Andersson, 37 år, och Daniel Andersson, 43 år. 

Den permanenta fotbollskarriären avslutades 2013. Daniel Andersson spelade dock premiären mot Kalmar FF förra säsongen, och han är än idag tredjemålvakt för Helsingborgs IF, trots att han fyllde 43 år i december.

- Min licens är aktiv. Skulle det hända något extremt, som förra året mot Kalmar, så finns jag tillgänglig. Jag tränar några gånger i veckan, och så länge jag hinner med så... Än så länge är det ingen fara.

Om han vill slå det Allsvenska rekordet måste han dock fortsätta i ytterligare drygt tre år. Rekordet har dåvarande Landskrona BoIS:s målvakt Rolf Nilsson på 46 år, 8 månader, och 13 dagar.

Anderssons primära syssla är dock att vara målvaktstränare för amerikanen Matt Pyzdrowski och den kanadensiska reserven Tomer Chencinski. Pär Hansson lämnade i vintras, men de taktiska skillnaderna med ett målvaktsbyte blir marginella.

- Det är väl klart att alla vet om att Pär Hansson har den tekniken som han har, så vi kanske dumpade många bollar överdrivet ofta på honom, men samtidigt har de målvakterna vi har idag en bra teknik.

- Tomer är explosiv, har ett fantastiskt frånskjut, bra teknik med fötterna, läser spelet bra. Matt är längre och har en annan stil när han spelar. Han kan göra otroliga räddningar med sin räckvidd. Båda uppfyller det man ska ha som målvakt i Helsingborgs IF. Att vara med som en femte back, vara långt ute, läsa spelet väl.

Andersson lyfter var Kasper Schmeichel och David De Gea som personliga favoriter på målvaktssidan. Samtidigt pratar han om att det inte bara ska kollas utomlands för nya idéer.

- Jag försöker hänga med på vad som händer, men man ska inte bara släppa det vi håller på med. Det finns en anledning till att vi gör det vi gör idag. Grunderna som vi använder i Sverige används också i internationell fotboll. Det ska man inte glömma. Men visst, man ska hänga med så mycket som möjligt för att utveckla målvakterna och behålla spetskvalitéerna.

- Det här är också mitt drömjobb. Det är ett hårt jobb, precis som det ska vara. Allt ifrån planering till att utveckla målvakterna till att ha koll på målvakterna på ungdomssidan.

- Sedan är det en sak till. Jag tror inte någon ledarstab i Allsvenskan har det så roligt som vi har det i vår stab. Det är högt i tak, det är bara bra.  

Publicerad 2016-04-05 kl 23:30
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå