Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Allsvenske succén har fått hint om att han är oönskad - via media: "Lite märkligt"

Allsvenskan

STOCKHOLM. Kåre Ingebrigtsen har antytt att Jesper Löfgren inte finns i Branns planer.
Vad Mjällby-lånet själv hört från sin norska klubb? Ingenting.
- Lite märkligt att läsa det i tidningen, säger mittbacken till Fotbollskanalen om tränarens ord.

Foto: Bildbyrån

Det var nyligen som en av Bergens lokaltidningar, BA, hade följande rubrik på framsidan av sin sportupplaga:

"Brann säljer troligtvis Löfgren".

I artikeln citerades nye tränaren Kåre Ingebrigtsen, som då antydde att det inte ser ut att finnas någon plats i Brann-truppen för högerfotade Jesper Löfgren när hans låneavtal med Mjällby löper ut efter säsongen.

- Jag har inte sett honom tillräckligt. Sen handlar det ju lite om backarna som jag har här också. Ole Martin (Kolskogen) ska ju spela, och så vill jag ha en vänsterfot bredvid honom. Att hämta tillbaka Jesper för att han ska sitta på bänken är inte bra för varken honom eller oss, sa Ingebrigtsen till BA.

ANNONS

Tränaren svarade också följande på frågan om det är så att Löfgren ska ses som en startspelare för att få återvända:

- Ja, det stämmer.

23-åringen värvades till Brann inför säsongen 2019 men har sedan dess lånats ut till sin gamla klubb Mjällby i två omgångar. Den här säsongen har han exempelvis varit en nyckelspelare för den allsvenska nykomlingen, men vid årets slut är det enligt nuvarande avtal tänkt att han ska återvända till Norge. Löfgren har nämligen två år kvar på sitt kontrakt med Brann.

Men mittbacken vet inte vad som kommer hända med honom till 2021.

- Jag vet ingenting. Jag har bara fokuserat på den här säsongen, så får vi se vad som händer. Bortsett från den här matchen så känns det som att jag varit bra och stabil i alla matcher. Det känns som att den här säsongen har gjort mig väldigt gott, säger Löfgren till Fotbollskanalen efter 4-2-förlusten mot Hammarby under söndagen.

ANNONS

Vad vill du själv?
- Det är lite svårare än så, än att det bara handlar om vad jag vill. Det ska ju finnas en klubb som vill ha mig. Jag är beredd att lyssna på det mesta men jag ska så klart lyssna på Brann först. Det är ju klubben jag har kontrakt med. Men vi har inte haft någon kontakt på hela året, så det säger väl något. Det är väl en signal. 

Du har inte hört något efter att de bytte tränare?
- Nej. Jag har bara läst någon artikel där han uttalade sig, säger Löfgren och syftar till ovan nämnda BA-artikel:

- Det var lite märkligt att läsa det i tidningen, men så kan det vara.

Löfgren tycks tolka Ingebrigtsens uttalande som att den nye tränaren inte är övertygad om att svensken är värd att satsas på framöver.

- Han sa att han inte sett mig någonting. Det kändes som att hans signal där var att han… ja, han hade inte sett mig som sagt.

ANNONS

Brann är en norsk storklubb, men den här säsongen har varit tuff för laget från Bergen. Man har sparkat tränaren Lars Arne Nilsen och in har alltså förre Rosenborg-tränaren Kåre Ingebrigtsen hämtats. Men det har inte lyft laget, vars form är dålig. Faktum är att Brann bara har fyra poäng ner till kvalplatsen.

Löfgren följer sitt norska lag.

- Jag såg matchen senast (mot Mjöndalen). De är i en jättetuff situation och har underpresterat stort. Det är ju ingen som är nöjd med det. Det ska ju vara ett topplag. Det är samtidigt det som lockar för mig, att få vara med i ett sådant lag. Men som sagt, de måste vilja ha tillbaka mig och ha en plan för mig.

Ska du ta kontakt med Brann framöver eller vad tänker du?
- Nej. Jag tänker att jag ska köra de här matcherna (som är kvar med Mjällby i år) och sen får vi se. Bollen ligger väl hos Brann. Det är inte jag som ska ringa och rapportera hur det går för mig.

ANNONS

- Men det känns skönt att ha den här säsongen i ryggen. Jag känner att jag är i en bra sits.

Mjällbys sportchef Hasse Larsson har i olika sammanhang varit tydlig med att klubben vill knyta till sig Löfgren på ett permanent avtal framöver.

- Jo, det vet jag om. Hasse har pratat om det. Jag får spela färdigt den här säsongen och så får vi se vad de olika klubbarna säger, kommenterar Löfgren.

Om förlusten mot Hammarby under söndagen säger mittbacken:

- Vi stod för tre misstag som förstörde matchen för oss. Alla kan göra misstag, så det är bara att erkänna de misstagen och kolla framåt.

Mjällby är nia i allsvenskan just nu. Jesper Löfgren har startat samtliga seriematcher i år, förutom en.

Publicerad 2020-10-19 kl 09:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto