Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Allsvenskt spel under EM: Man kan säga att svensk fotboll kommit till självinsikt

Allsvensk fotboll under EM i sommar. Så blir det och det är ett beslut som välkomnas av svenska mästarna.

— Förslaget låter bra och med tanke på hur landslaget spelat så lär vi ändå inte vara aktuella för att spela någon EM-final, säger Paul Myllenberg till HD.

- Man kan säga att svensk fotboll kommit till självinsikt.

Kommer ni i håg VM i Sydafrika, då vilade allsvenska fotbollen under hela mästerskapet och det var något som medförde att allsvenskan fick premiär redan den 13 mars förra året.

Ett misstag visade det sig - men ett misstag som nu inte ska göras om kommande sommar när EM-slutspelet i Polen och Ukraina ska avgöras.

Nu vill Svenska fotbollförbundet, enligt ett förslag - spela en match under EM-slutspelet i sommar.
En omgång är föreslagen att spelas 30 juni, dagen innan EM-finalen i Kiev.

— När man börjar lägga serieprogrammet får matcherna aldrig plats, med tanke på EM, kvalmatcher till VM och klubbarnas kval till Europacuperna. Ändå brukar det fungera till slut, säger Elisabeth Aldeus, tävlingskonsulent på förbundet till TT.

HIF:s klubbdirektör Paul Myllenberg gillar förslaget som innebär att allsvenskan inte startas förrän den 1 april och att tolv omgångar hinner spelas fram till slutspelsstarten.

För Helsingborg som spelar i Champions League från kvalomgång två blir det nu fler matcher efter EM - bättre istället för en tidigarelagd säsong, anser Myllenberg.

— Vi får en tre, fyra allsvenska omgångar innan kvalet och vi behöver den matchningen för att unna konkurrera, säger Myllenberg

Publicerad 2011-11-17 kl 10:52
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons