Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Allt inför lördagens matcher

Mästarna Helsingborg åker till serieledarna Åtvidaberg för match i den femte omgången. Ett glädjebesked för ”Åtvid” är att skyttekungen Viktor Prodell är tillbaka i laget igen.

 

Serieledande Åtvidabergs FF tar emot de regerande mästarna Helsingborgs IF hemma på Kopparvallen. ÅFF får dock klara sig utan Erik Moberg som är långtidsskadad och Alberis da Silva som är avstängd efter det röda kortet han ådrog sig mot Mjällby senast. I övrigt ser det friskt ut i ”Åtvid” som fått tillbaka Viktor Prodell efter skytteligaledarens knäproblem.

I Helsingborg är läget tämligen oförändrat. Erik Edman är på väg tillbaka från sin skada men är ännu inte aktuell för matchspel. Samtidigt står Rachid Bouaouzan och Jere Uronen över dagens match då de har höft- respektive knäskador.
Tillbaka är dock Thomas Sörum och Erik Wahlstedt efter sina skador och bägge finns med i matchtruppen. Skadan på Bouaouzan öppnar upp för att Daniel Nordmark och Mattias Lindström får starta på varsin kant under lördagens tuffa bortamatch.

I lördagens andra match ställs Kalmar FF mot Gefle IF hemma på Guldfågeln Arena. Det är skilda världar när ett mycket skadedrabbat KFF ska ta sin andra raka seger mot ett nästintill helt skadefritt Gefle.
- Nenad Djordjevic, Mats Solheim, Tobias Carlsson, Ludvig Öhman och nu senast Paulus Arajuuri är det som inte är tillgängliga på grund av skador, säger KFF:s tränare Nanne Bergstrand till FotbollDirekt.se.

Glädjande för KFF är dock att viktiga spelare är på väg tillbaka.
- Tobias Eriksson och Papa Diouf var med på dagens träning, och Eriksson är med i truppen mot Gefle. När det gäller Papa Diouf står han över matchen och vilar en vecka till, förklarar Bergstrand.

Hos motståndarna Gefle är läget oföränderligt och lagets naprapat, Fredrik Wallström, berättar om skadeläget:
- Det ser bra ut förom de långtidsskadade i Jens Portin och Simon Lundevall. Men som sagt, i övrigt ser det friskt ut, säger Wallström till FotbollDirekt.se.

Daniel Blomgren

 

Publicerad 2012-04-21 kl 11:27
Annons
Annons
Annons