Alm segerregissör när Elfsborg besegrade Varberg

Rasmus Alm blev segerregissör med ett mål och en assist när Elfsborg besegrade Varberg.
Matchen slutade 4-1 och Elfsborg klättrar nu till sjundeplats i tabellen.
- Vi börjar ganska knackigt, men i slutet av andra halvlek vänder det lite, säger Alm till Discovery+.

När allsvenskan startade upp igen efter sommaruppehållet tog åttondeplacerade Elfsborg emot trettondeplacerade Varberg på Borås Arena.

När matchen blåsts igång var Varberg nära att ta ledningen redan i den första minuten. Ett inspel från Gideon Mensah på högerkanten hittade fram till Oliver Alfonsi i fint skottläge vid straffpunkten. Dock hann en Elfsborg-försvarare emellan i sista stund och blockerade skottet.

Men Varberg skulle få utdelning. Med halvtimmen spelad hann Oliver Alfonsi före Gustav Henriksson till bollen i Elfsborgs straffområde, varpå Henriksson råkade sparka ned Alfonsi. Straff tilldömdes Varberg och Robin Simovic satte säkert 1-0 till gästerna.

Elfsborg omgrupperade, kom tillbaka och skulle sedan dra det längsta strået i matchen. På övertid i den första halvleken prickade Jeppe Okkels pannan på Alexander Bernhardsson vid Varbergs bortre stolpen, varpå Berhardsson svarade med att nicka in 1-1-kvitteringen.

Med 13 minuter kvar att spela lurade Ramsus Alm, som ersatt 1-1-skytten Berhardsson i den andra halvleken, Varberg-försvaret med en lurig löpning. Det följde han upp med att spela ett lågt instick in i Varbergs straffområde, där Simon Olsson dök upp och stötte in 2-1 från nära håll.

Fem minuter därefter lurade Alm återigen Varberg-försvaret med en djupledslöpning och lobbade Fredrik Andersson i målet till 3-1.

I den sista övertidsminuten stod sedan Johan Larsson för en riktig pärla. Sveinn Aron Gudjohnsen skarvade ned ett inlägg till Larsson, som från straffområdeskanten sköt in ett tungt skott på halvvolley till 4-1.

4-1 blev sedermera slutresultatet. Elfsborg klättrar i och med segern upp på sjundeplats i tabellen, med en match mindre spelad Malmö, Djurgården och AIK ovanför i tabellen. Varberg, i sin tur, stannar kvar på trettondeplats.

- Vi börjar ganska knackigt, men i slutet av andra halvlek vänder det lite. Sedan i andra halvlek rullar det på som vanligt. Vi gör det vi är bra på, sätter press på deras backlinje och sedan slinker en boll igenom, då är vi farliga, säger Rasmus Alm till Discovery+ efter matchen.

Elfsborg: Rönning - Larsson, Väisänen, Henriksson, Strand - Söderberg, Boateng, Olsson - Okkels, Frick, Bernhardsson.

Varberg: Andersson - Lindner, Stanisic, Birkfeldt - Mensah, Alfonsi, Le Roux, Boman, Johansson - Simovic, Kunst.