Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Alms hyllning till Rasmus Elm: "En annan match med honom på plan"

Nästa

Avbryt
Försök igen

Rasmus Elm spelade sista halvtimmen i Kalmars 2-1-förlust borta mot AIK - och var nära att leda KFF till poäng.
- Det var en match med Rasmus på bänken och en annan med honom på plan, säger AIK:s tränare Andreas Alm.

I den 59:e minuten mellan AIK och Kalmar under söndagen byttes han in, den tidigare CSKA Moskva- och landslagsstjärnan Rasmus Elm. AIK hade precis missat en straff och mittfältaren klev in för att vända ett 2-0-underläge till poäng för de rödvita smålänningarna.

Elm lyckades inte fullt ut, men nästan. I den 72:a minuten tryckte Tobias Eriksson in 2-1 och därefter försökte Kalmar forcera in kvitteringen. Den kom dock aldrig.

På presskonferensen efter slutsignalen hyllades 27-årige Elm av AIK:s tränare Andreas Alm.
- Det finns många nyanser av fotbollsmatcher, men det här var en match med Rasmus Elm på bänken och en annan match när han var på plan. Så klart i kombination med vår missade straff också. Det är nog lite frustrerande för Kalmar att man vet att man har en sådan potential i laget, som inte kan spela 90 minuter, säger Alm och fortsätter:

- Det är en bra spelare och vi fick ändra om i formationerna för honom. Han sårade oss mycket och gjorde saker som gav Kalmar rytm. Vi är glada över att kunde reda ut Kalmars forcering med Rasmus på plan. De får till uppspel, inlägg och det blir skottlägen. Även om Patrik (Carlgren) inte gör några räddningar så kom de allt närmare. Det var bra gjort av oss igen, utifrån att vi gjorde det mot Djurgården också, att vi stod emot och vann.

Kalmars tränare Peter Swärdh säger sig dock inte känna någon frustration över att man inte kan använda Elm mer än vad man kan, efter stjärnans magproblem.
- Vi ser på det mer positivt. Att han har gjort den här resan och inte fått några bakslag. Att han får bättre fysik, tajming och alla de saker som gör att han börjar kunna göra skillnad i matcherna. Vi vet att om han spelar 90 minuter så är det ännu bättre för oss, men han behöver tid. Han har varit långt nere och på väg i rätt riktning, säger KFF-tränaren.

Swärdh betonar att man inte på något sätt stressar när det gäller Elm.
- Det är en del i processen, att inte ge honom för hård belastning. Han ska kunna återhämta sig bra. Vi ska inte köra in honom i väggen. Det gäller att vara smart och han hjälper till med att vara smart.

Rasmus Elm själv var besviken efter förlusten.
- Jag tycker vi gör en bra prestation, men släpper till lite för billiga mål och då blir det jobbigt. Vi hade något på gång mot slutet. De försökte dra ner tempot och det är alltid ett tecken. Vi skapade chanser och fick ner dem dit vi ville, men räckte inte ända fram riktigt, säger Elm.

Hur kändes det för egen del?
- Det kändes okej. Det blir bättre och bättre, men det är rätt oväsentligt när vi förlorar.

Andreas Alm tycker att det var en match utan dig på plan och en annan med dig på plan. Vad säger du om det?
- Det blir ju så, vi får ner dem och får tryck på dem. Men jag vet inte vad jag ska svara på det. Det är bittert nu. Jag tycker vi förtjänar ett mål till, även om de bränner en straff och lite så. Sen hade vi kanske förlorat med 3-2 istället, men ett mål till förtjänar vi i alla fall, säger Rasmus Elm.

Publicerad 2015-08-16 kl 19:12
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons