Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Alvbåge bekräftar - lämnar Sirius: "Hoppas inte folk tror att man är avdankad"

Allsvenskan

John Alvbåges avtal med Sirius löper ut.
Nu bekräftar målvakten att han kommer lämna föreningen.
- Det är ett ömsesidigt beslut, säger målvakten till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån.

I mars värvade Sirius målvakten John Alvbåge, som då spelade i den cypriotiska ligan. Parterna träffade ett avtal som sträckte sig över det här året. Längre än så kommer inte 37-åringen att bli kvar. Alvbåge lämnar föreningen i samband med att hans kontrakt med Sirius löper ut vid årsskiftet.

- Jag och Ola (Andersson, sportchef) hade ett kortare möte i dag och då konstaterade vi att det inte skulle bli någon förlängning. Det var ingen överraskning för någon. Det är inga konstigheter, säger målvakten till Fotbollskanalen.

- Det blev ingen succésäsong för min del i och med min skada i våras som påverkade min situation mycket, och därefter var jag in och ut ur laget. Den sista tiden på hösten spelade jag inte alls. För min del har jag varit borta från familjen så pass länge och jag känner att jag måste hem till dem. Det är ett ömsesidigt beslut att lämna Sirius.

ANNONS

Han fortsätter:

- Jag är tacksam för tiden i klubben och jag har fått många fina vänner för livet, sådant måste man värdesätta högt och det gör jag. Jag känner nu att jag vill hem till familjen i Göteborg då närheten till dem är något jag saknar mycket.

Alvbåge är 37 år, men han vill inte under några omständigheter lägga handskarna på hyllan. Den tidigare IFK Göteborg- och Örebro SK-spelaren upplever att kroppen är i toppskick och han känner att motivation fortfarande finns. Var han hamnar härnäst återstår att se, han själv stänger inga dörrar.

- Jag hoppas inte folk tror att jag är avdankad och passerat något bäst före datum. Jag ser det helt tvärtom. Jag är villig att lyssna på det mesta och stänger inga dörrar. 

Jag har haft en brokig tid sedan jag lämnade Stabæk (utlånad från IFK Göteborg hösten 2017, reds. anm.) egentligen. Sedan dess har jag inte spelat så mycket på grund av skador, men de har uppstått i samband med kollisioner, smällar och sådana där grejer. Jag hoppas inte klubbar heller tror att man är skadad, jag är fullt läkt och hundra procent frisk såklart. Det är inga förslitningsskador. Jag älskar målvaktsyrket och vet att mina kvaliteter skulle kunna bidra med mycket till vilken trupp som helst. Vi får avvakta och se vad som dyker upp, men jag är öppen och villig att lyssna på det mesta.

ANNONS

Du är inne på det lite själv, tror du klubbar kan bli "rädda" för din ålder?
- Nej, "rädda" tror jag är helt fel ord, jag hoppas det ses som en fördel. Hade jag varit tränare eller sportchef hade det varit något man välkomnat. Helt friska, motiverade och meriterade spelare i åldern runt och över 35 kryllar det inte av inom svensk fotboll, men de som finns bidrar mycket på sitt sätt. Nu är det ofta en föryngring av trupperna för att man vill utveckla spelare med en ambition att sedan sälja vidare. Det förstår jag, men man måste ha en balans och en mix i en trupp med äldre spelare som också kan hjälpa alla de yngre med vägledning genom att dela med sig av erfarenheter. Men erfarenheten är bara en sak, främst älskar jag att träna hårt och pusha mig själv och andra för att hela tiden utvecklas. Jag är aldrig nöjd, helt enkelt, och den inställningen borde vara uppskattad oavsett vad man har för ålder.

ANNONS

John Alvbåge gjorde totalt nio framträdanden för Sirius i allsvenskan och höll två nollor. Nu blickar han framåt och ser på framtiden med tillförsikt.

- Jag vill bara in och tuta och köra. Fotboll är skoj, det är det roligaste som finns. Jag vill bara kunna bidra och vara den jag är i ett lag.  Jag vill fortsätta som fotbollsmålvakt och hoppas hitta en lösning. Jag har kontrakt med Sirius året ut och det börjar dra ihop sig, även om det inte brinner i knutarna. Klubbar har väl precis landat i sina säsonger, så det får växa fram under de närmsta veckorna och månaderna. Jag ser såklart ljust på framtiden, vi får se vad som händer. 

Publicerad 2019-11-07 kl 20:10

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto