Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Anders Svensson funderar på proffsanbud: "Finns en klubb jag är väldigt intresserad av"

Förlängning med Elfsborg – eller flytt till en specifik utländsk klubb som lagt bud.
- Det lutar åt något av de två alternativen, säger Anders Svensson.

Den svenske landslagskaptenen och mittfältaren har varit besviken på spelkvaliteten i allsvenskan under våren. Nu står det klart att han framöver ingår i en arbetsgrupp med uppgift att förbättra underlaget och att jobba för skärpta regler kring både natur- och konstgräs.

- Jag tog upp det här som ett allvarligt problem för svensk fotboll, när vi spelade landskamp i Wales. Höjdarna i förbundet var väldigt lyhörda för mina åsikter och hade tänkt i samma banor. Jag ska bidra med de erfarenheter och kunskaper jag har, efter alla år på både bra och dåliga planer, säger Svensson.

Men frågan är om det nya uppdraget räcker för att hålla kvar Anders Svensson i Sverige. Han berättar för fotbollskanalen.se att ett lag från en annan liga lagt ett anbud – och att tanken på en proffssejour känns kittlande.

- Jag för en diskussion med Elfsborg om en förlängning av mitt kontrakt. Vi har kommit en bit med våra samtal. Samtidigt vet de om att det framför allt finns en klubb utomlands som jag är väldigt, väldigt intresserad av själv. Det är ett riktigt lockande erbjudande jag funderar på, säger Svensson.

Vilket lag eller ens vilket land det rör sig om vill han inte avslöja. Men Anders Svensson poängterar att det på intet sätt är uteslutet att han stannar i Elfsborg.

- Jag trivs väldigt bra i Elfsborg och älskar den klubben. Så det är inte alls omöjligt att jag skriver på och stannar där mina resterande år, säger han.

Det som framför allt talar emot, enligt Svensson, är just nivån på gräsmattorna runtom i Sverige.

- Anbuden jag har nu lockar kanske mer än någonsin. Att spela fotboll på planerna här hemma är inte särskilt kul. Dessutom trivs kroppen inget vidare, i alla fall inte i min ålder, när man får balansera varje steg för att inte trampa snett.

Fotbollskanalen.se har förgäves sökt Elfsborgs klubbdirektör Stefan Andreassson för en kommentar.

Publicerad 2010-05-22 kl 19:36
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons