Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Anders Svensson slog klubbrekord - hyllades: "Blir rörd"

Allsvenskan 2015-08-10 kl 16:25

Anders Svensson är numera den som gjort flest seriematcher för IF Elfsborg - och hyllades av supportrarna mot Hammarby under söndagen.
- Det var fantastiskt. Jag blev rörd, säger 39-åringen till Fotbollskanalen.

Foto: Scanpix/Guliganerna

Att Anders Svensson är en ikon i Elfsborg råder det ingen tvekan om. Under söndagen, mot Hammarby, slog han också rekordet i antalet seriematcher för klubben. Nu har den 39-årige veteranen spelat 410 seriematcher för Elfsborg.

På läktaren hade Elfsborgs supportrar satt upp en banderoll med Svenssons ansikte på och en text som påpekade legendarens rekord. 

- Det här var naturligtvis något jag inte hade en aning om förrän veckan som gick. Då var det någon som sa att jag tangerade rekordet mot Halmstad. Men det här är väl något man kommer uppskatta mer när man lägger av, för det känns svårt att ta på det när man fortfarande spelar, säger Svensson.

ANNONS

- Men att få vara en av de största i Elfsborgs historia och att ha spelat flest seriematcher, det är klart att det känns väldigt härligt. När man har varit här så många år och älskar klubben på sättet som jag gör så är det kul att man syns i statistiken, att man lämnat lite avtryck.

Sven Jonasson, som hade rekordet tidigare, har egentligen gjort 411 seriematcher för Elfsborg. Två av dem räknas dock inte efter att Malmö FF diskvalificerats 1933/1934.

- Jag får väl göra två matcher till, det hinner jag nog med, säger Anders Svensson.

Vad säger du om banderollen som supportrarna hängde upp?
- Fantastiskt, naturligtvis. Man blir rörd, liksom. De har stöttat mig i över 20 år, så det är klart att betyder väldigt mycket, avslutar Svensson.

Glenn Holvik, ordförande i Elfsborgs supporterförening Guliganerna, öser också beröm över klubbikonen.

ANNONS

- Guliganerna bildades 1991 och Anders har varit med i stort sett från starten. Han betyder mycket för Elfsborg och Guliganerna. Han är anledningen till att många, inklusive mig själv, är elfsborgare. För egen del har jag honom allt att tacka, säger Holvik.

Hur känns det att han snart slutar spela för er?
- Konstigt och overkligt. Anders är något speciellt. Han har många gånger enat oss och fått oss att tro på vår klubb. Få har fått uppleva en spelare som Anders Svensson och vi kommer få svårt att uppleva det igen. Så det gäller att njuta medan man kan, säger Glenn Holvik.

Sven Jonasson, som alltså hade rekordet tidigare, spelade 334 matcher i rad. På 14 år missade han inte en enda match.

Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto